lördag 21 juni 2014

Mörk tillställning som blev ljus!

Ovanligt sen matchstart och mörka moln gav matchen inte de bästa förutsättningarna. När sedan hotet om regn förverkligades blev inramningen inte den bästa åskådarupplevelsen. Kvällen mot Midsommarafton skulle dock bli en taktisk triumf av sällan skådat slag.

Nattsvart på himlen men inte på planen.

Första halvlek blev ett ställningskrig där BW 90 hade mest boll med ett tryggt passningsspel utan att för den delen skapa mer än en riktig målchans. IFK Berga spelade taktiskt och stängde ytor på ett föredömligt sätt helt enligt spelplanen. Kanske inte så publikvänligt men ack så effektivt.

1-0, "Rosen".

Mål fick vi se redan efter 10 minuter när ”Rosen” kom helt ren med målvakten och trots dålig vinkel placerade han in bollen vid bortre stolpen. Många med mig trodde att chansen var över men på anslagstavlan kom det upp 1-0.

Strax där på hade bortalaget sin stora chans till kvittering via en slalomkörning av deras högerytter mellan tre fyra hemmaspelare.  Ytterst när men det var den enda chansen totalt sett i matchen för BW 90 som jag kunde notera.  Vid halvtidsvilan kunde det hundratals åskådarna som trotsat såväl vädrets makter som VM konstatera en taktisk triumf från hemmalaget. Kontrollerade matchen men brast i passningarna.

Matchens båda lirare i kamp om bollen.

Andra halvlek skiljde sig mot den första genom att IFK Berga skapade betydligt mer samtidigt som man tog över mycket av bollinnehavet. Hemmalaget hade ett flertal chanser till att punktera matchen och fick till slut utdelning via Tobias Jakobsson. Efter att drivit bollen ett tiotals meter drog han på ett skott som letade sig in vid målvaktens högra stolpe. Så som vi har tjatat om att skjuta mer och så äntligen visade det sig vara en bra lösning på måltorkan. Detta var så som vi vet Tobias första mål för IFK Berga. IFK Berga radade upp chanser och borde punkterat matchen med flera frilägen och ett skott i stolpen. Nu blev det inte fler mål och segern skrevs till meriterande men dock i underkant till 2-0. Vi måste komma ihåg att BW 90 är ett bra lag som senaste helgen slog Nosaby borta med 7-0.

Matchen var en taktisk triumf signerad tränare Ola och visade att IFK Berga har växt in i kostymen för division 2. Visst finns det mer att ta ut av denna trupp men just nu är jag mycket nöjd med att vara ett stabilt lag i division 2 där bredden är den stora styrkan. Spelar ingen roll med skador och avstängningar det finns alltid resurser i leden.

Inte denna gång Tobbe men målet kom till slut!

Svårt än en gång att ta ut matchens lirare efter en stark laginsats. Lyfter dock fram fyra spelare denna gång:

• Mathias Jung, bra passningsfot i det defensiva spelet. Ligger bakom mycket i lagets spelide.

• Tobias Jakobsson, bra framåt och jobbar föredömligt på mitten.

• Marcus Mårtensson, får inte till det för egen del men skapar ytor åt andra genom sina löpningar. Ligger bakom mycket i anfallet men jobbar otroligt i defensiven.

• Kim Jensen, fick överta avstängde ”Släggans” roll och gjorde det med bravur.

Hela laget får klart godkänt och visade att vi hör hemma i division 2 genom att nu ligga på övre halvan. Nu väntar Nosaby hemma på lördag, seger där och vi är med och slåss om tredjeplatsen.