söndag 10 maj 2015

Årets bottennapp!

Det är inte ofta man går från en fotbollsmatch utan att fått någon valuta för entré avgiften men i går var det undantaget som bekräftade regeln.

Matchen i sig kan snabbt sammanfattas med två ord när det gäller hemmalagets insats för dagen "Årets Bottennapp". Trots en man mer i 65 minuter lyckades man aldrig få kontroll över matchen. Två skott på mål i första halvlek följdes upp med ett i andra.






Alla försök till uppspel rann ur sanden via idel felpass eller att gästerna låg rätt i sina positioner. IFK Bergas spel såg allmänt rörigt ut och ju längre matchen led desto snabbare ville man komma till avslut vilket i sin tur bara ledde till att man felpassade.  Försök till att hålla i och passa runt stördes effektivt av ett aggressivt pressande Hässleholm, ibland var lite väl i överkant. I matcher som dessa måste man vara tuffare och hårdare i närkamperna än vad hemmalaget var för dagen.


I andra halvlek kom man dock runt ett par gånger på kanterna men inläggen som i och för sig var bra hamnade inte på någon vit tröja. Det fanns ett par lägen i halvleken som mycket väl kunde resulterat men antingen var avsluten för tama eller så överarbetade man och möjligheten rann ut i sanden.

Närmast mål var Hässleholms IF som i slutminuten hade en frispark i stolpen som mycket väl hade kunnat ge tre poäng till Skåneland.

Fanns det då inget positivt i matchen? Jo framför allt viljan, att aldrig ge upp. Trots att spelet låste sig så försökte man in i sista minuten men vissa dagar räcker det inte.

Ta ut matchens lirare låter jag bli eftersom ingen stack ut över mängden denna lördag. Dock fanns det en spelare på planen som visade på riktigt fina kvaliteter men tyvärr bar han en grön tröja för dagen. 13 Christoffer Ekelund var lysande matchen igenom.

Till sist ger jag en tistel till en av gästernas ledare för hans beteende. Kasta vattenflaskor och protestera mot alla domslut  föranledde uppvisning till läktaren av domaren. I frustration över detta passade han på att dra sönder hörnflaggan. Ingen bra representant för sin förening eller fotbollen i stort.


Nu laddar vi batterierna inför onsdagens derby ute i Lindsdal. Är övertygad om att vi kommer få se ett taggat IFK Berga som kommer ta tillbaka titeln Kalmars andra lag. Vill bara påminna om förra året där derbyt var startskottet till IFK Bergas marsch upp mot toppen som slutligen gav en fjärde plats. Repris tack!


Inga kommentarer: