söndag 17 maj 2015

"FJÄDERN"- IFK MALMÖ  5-0.


Det är inte ofta men ibland händer det även på denna relativt höga nivå. En spelare gör alla fem målen, det händer bara en gång i livet som Elias sa till dagens huvudperson. Marcus "Fjädern" Rydasp. Kommentaren från västkusten var, -"riktigt roligt efter allt slit och nötande på bänken. Det är han värd."

1-0 på straff.
På ett blåsigt Bergavik tog igår IFK Berga emot det anrika laget IFK Malmö. Vi som har några år på nacken kommer ihåg" Kanariefåglarnas" storhets tid då laget faktiskt var större än MFF i folkmun. Synd bara att så få tog tillfället i akt och såg matchen, ni som inte var där gick miste om något.

3-0






Gästerna hade fördel i första halvlek med vinden i ryggen. Hemmalaget satsade som vanligt på spelvändningar och långbollar men vinden spelade spratt. Passnings kvaliteten blev där efter. Malmö försökte trilla boll men skapade inte förrän i slutet av halvleken några halvchanser. Innan dess hade "Mårten" sprungit sig fri och kapats innanför straffområdet. Påföljande straff satte "Fjädern" retfullt enkelt och halvtidsresultatet 1-0 spikades.

I pausvilan var jag övertygad om att Berga skulle ta hem den här matchen, hemmalaget var bättre och hade nu fördel av medvind.

Jag skulle bli sannspådd med dess råge.

4-0
2-0 delikat inlägg från "Lage" och "Fjädern" lobb över målvakten.

3-0 fin löpning av "Mårten" efterföljt av ett perfekt inlägg till "Fjädern" som rakade in

4-0 flipperspel i straffområdet och halvt liggande fick "Fjädern" sista foten på bollen.

5-0 en kopia av tredje målet.

5-0
Trots att jag inte är vän av långbollande utan vill ha mer spelande över och igenom alla lagdelar måste jag erkänna att idag var det effektivt och vägvinnande. Tillbaka var också spelglädjen vilket verkligen varit osynligt i spelarnas ansikten tidigare. Jag tror att det var starten till IFK Bergas klättring upp i tabellen vi fick se idag. Betydelsen av att ta tre poäng innan tåget gått visades inte minst på tränarnas synbara nervositet och hörbara engagemang.


  • Givetvis var det inte svårt att ta ut dagens lirare, fem mål av fem möjliga men det fanns fler.

  • Marcus Mårtensson var lysande idag med sina löpningar och inlägg som lade grunden till tre av målen.

  • Mittfältsduon Jung och Byström hade ett samarbete som skapade trygghet defensivt och byggde upp det offensiva.

  • Försvaret höll nollan igen.

Offensiv duo!

Nästa match blir en värdemätare när IFK Berga reser ner till Malmö och möter Presba Birlik. Ett lag som tillhör trion i topp, en av favoriterna förra året. Med lördagens urladdning i ryggen så kommer nog Berga bjuda upp till en jämn match och förhoppningsvis återvända med tre nya friska poäng.




Inga kommentarer: