onsdag 13 maj 2015

DerbyKryss

Berga och Liffen delade på poängen i derbyt efter 0 - 0

Idag tog jag å PGponken den vita Volvon ut till Fjölebro för att följa derbyt mellan Liffen och Berga. Mörka moln och regn i luften skrämde säkert bort en del och inledningsvis var det ganska glest runt planen. Vädret rättade dock till sig och matchen spelades i sin helhet utan att jag behövde fälla upp det blåvita Bergaparaplyet. Lika bra att säga det med en gång, matchen slutade 0 - 0, vilket på det stora hela får betecknas som rättvist, även om jag tycker att det gulsvarta hemmalaget hade något fler chanser och definitivt var mer bekväma på det konstiga gräset än Bergaspelarna. Men vi tar det från början.

Faktum är att jag inledde kvällen med en välgrillad "wurst" hos "Målvakts-Johan" innan domaren blåste igång matchen. Logistiken för kvällen var att man betalade, fick ett korvbröd vid ett bord, grillkorven vid ett annat och tillbehören vid ett tredje. Genomtänkt och rationellt likt ett löpande band på den gamla Volvofabriken ute vid nuvarande Guldfågeln Arena.

Blåränderna börjad aggressivt och bra första tio där Robin Eklund hade ett riktigt bra läge från straffpunkten men fick inte rätt styrsel på bollen. Därefter tog hemmalaget över och vaskade fram ett par riktigt vassa chanser efter hörna. Första gången var det Jacob Petersson som var nära att ge Liffen ledningen och andra gången tror jag det var Ville Fredrikssons panna som var nära att näta. Vid bägge tillfällena var Bergamålvakten Philip Adamsson välplacerad och avvärjde utan större svårigheter.

Sammanfattningsvis en ganska skral första halvlek där Liffen visade större tålamod i uppspelsfasen medan Berga stressade iväg bollarna utan riktig adress.

Barometern följde derbyt live...det var många utsocknes som gladdes åt detta...
Inledningen av andra halvlek böljade spelet och det skapades en del halvchanser fram bägge målen. Liffen hade ett par blixtrande omställningar som var nära att resultera och Berga hade ett gyllene läge då Lagesson crosspassade Robin E som vände bort sin försvarare och hade ett tung skott precis utanför stolpen. Även Mathias Jung höll på att bli målskytt då hans frispark landade i insidan av stolpen och Gurra rakade returen utanför.

Mittperioden av andra halvlek var Berga det bättre laget utan att skapa några avgörande lägen. Kapten Sahlén höll dock ihop sina trupper på ett föredömligt sätt och satte skorna rätt i princip alla lägen. Sista kvarten vaknade hemmalaget till liv igen och spelet jämnades ut. Faktum är att hemmalaget kändes farliga på fasta situationer där Berga blev stillastående och bolltittande. Tyckte dessutom att Bergas tränarduo väntade alltför länge med sina byten. Ibland ger spelarskiften ny energi, inte minst i derbyn, då adrenalinet pulserar.

Bäst i Berga: Philip Adamsson, Släggan och Jung.
Bäst i Liffen: Carl Sahlén, Mattias Dolk, Felix Elgan och Nika Chkheidze

Kupan-Magnus och Kalle Rosén drack kaffe för att hålla värmen i andra halvlek...
Summa summarum, ett ganska blekt och intetsägande derby där lagen broderligt delade på poängen. Frågan är om något av lagen var nöjda med det?