söndag 30 september 2012

Serien lever fortfarande !

Kim Jensen avgjorde matchen mot Gullringen med sitt nickmål...

Division tre nordöstra Götaland har nu varit igång i 169 dagar. En omgång återstår och blåränderna är forfarande med å jävlas i toppstriden. Men igår satt det hårt åt hemma mot ett starkt och fysiskt spelande Gullringen. 1 - 0 efter nickmål av Kim Jensen i den första halvleken blev matchens enda mål. Kul att det just var Jensen som fick dra på sig matchvinnartröjan. Kim kom långtidsskadad till IFK Berga under vinteruppehållet och han sakta men säkert byggt upp sig till matchform i den blåvita dressen. Massor av rehab. Massor av tålamod. Förbaskat starkt, Kim.

Det var många befriande suckar när domaren blåste för full tid i matchminut 97. En match som var fysiskt och ganska ful i första halvlek och där Gullringen, efter den inledande kvarten, hade ett visst spelövertag. Vi kom inte in i matchbilden helt enkelt. Det kändes som om det var många spelare i nya positioner och lagpusslet kändes inte optimalt. Vi skapar för lite framåt, men är samtidigt ruskigt svåra att få hål på. Ungefär så som det sett ut hela året.

I halvlek nummer två är matchbilden ganska identisk den första och vi kommer inte riktigt åt ett tryggt passningsorienterat Gullringen och när vi väl erövrar bollen så är vi inte tillräckligt nogsamma i passninsspelet utan bollen byter tröjfärg ganska omgående. Men de gulsvarta i bortalaget skapar få målchanser och vi täcker upp för varandra på ett utomordentligt sätt i det defensiva spelet.

Svettigt och nervöst på fotbollsverandan i slutet av matchen och vi var inte alls överens med den svartklädda rättsskiparen om alla tilläggsminuterna i matchen. Men 1 - 0 stod sig och livet kändes med ens lite blåare.

Matchens topp tre enligt mina blåvita verandaglasögon:
Emil Håkansson är tillbaka i förarsätet. Briljant långa stunder när han styr undan motståndarforwards med "fysisk klokskap och smart spelförståelse". Rätt placerad i 97 minuter i det defensiva spelet och det är bara att lyfta på Bergakepsen. Topprestation av pappa Håkansson.

Tommy Berg spikade igen målet
för tionde gången i år. Mäktigt.

Tommy Berg är riktigt jävla bra målet. Hela tiden på tå, hela tiden verbalt pushande och styrande till stor glädje och nytta för blårändernas lagspel. Är modig och stark i massor av luftdueller och svarar dessutom för två riktigt vassa benrader som är matchavgörande. Klass rakt igenom.

Juan Gomez jobbar starkt hela matchen både offesivt och defensivt och ställer oupphörligen frågan till motståndarnas backlinje. Tyvärr saknas spetsen inne i boxen men arbetsinsatsen är helgjuten. En sidovinst till Calle Holm efter ett piggt inhopp där han vinner massor av bollar sista tjugo. Viktigt.

Summa sumarum. Detta är årets TIONDE match som laget vägrar släppa in något mål bakåt. Suveränt. Samtidigt - och det är årets akilleshäl - bästa målgörare är fortfarande Marcus Rydasp på sex mål trots bortovaro under hela höstsäsongen (lika många har visserligen broder Patrik gjort men då är tre straffar). Naturligtvis en alldeles för liten målskörd på lagets bästa målskytt när man endast förlorat en match (!) i årets serie.

-----------------------

I övrigt denna omgång vann Smedby AIS borta mot Nybro med 2 - 0 och Östria Lambohov spelade 2 - 2 mot FK Linköping på bortagräs. Trekejsarslaget fortsätter. Så här ser sista omgången ut: