söndag 15 juni 2014

Tre poäng trots decimerad trupp!

Än en gång visade IFK Berga bredden i sin trupp. Inför resan saknades Emil Sjöstedt (bortrest), Tobias Jakobsson (skadad), Johannes Lagesson (skadad), Elias Håkansson (skadad), Marcus Rydasp (skadad). Lägg där till att Simon ”Tjappe” Gustafsson tvingades utgå efter tjugo minuter så förstår ni att förutsättningarna till tre poäng borta hot Hässleholm IF inte var de bästa.

 Det skulle dock visa sig att fingertopp känsla från tränarduon skulle bli en taktisk triumf men låt oss inte gå i förväg utan ta det från början.


Lite sent om sido kom vi till Arenan som påminde mycket av 60-tal på snudd av öststatanläggning. Gamla läktare, löparbanor samt högt gräs. Förvisso inget som skrämde spelarna som var ovanligt taggade men nervösa.

Ordförande och jag satte oss under tak men hade knappt hunnit sjunka ner på träbänken innan det small till. Passivitet och brist i markering gav motståndarna fri yta och hastigt och mindre lustigt låg vi under med 1-0. Killarna repade mod och tog över matchen med hög press som fick Hässleholms mittförsvar att göra misstag stup i kvarten. Berga hade tre målchanser de första tjugo minuterna men efter en kapning av ”Släggan” kunde det lika väl varit 2-0 och utvisning, får nog efter många om och men tacka domaren för att det inte blev så.

Vilken första halvlek Johan, lycka till på onsdag.

I tjugonde minuten drabbades ”Tjappe” av en skada och fick utgå och nu kom fingertoppkänslan nummer två. Första var att Lindberg hade placerats som vänsterytter och nu fick Robin gå upp på mitten. Resultatet lät inte vänta på sig. ”Mårten” i en löpduell frispelar Lindberg som behärskat placerar in bollen vid vänsterstolpen och 1-1 var ett faktum.

IFK Berga fortsatte skapa chanser trots ett större bollinnehav av Hässleholm. Killarna kunde med mersmak ta pausvila. Andra startade lite avvaktande från bortalaget där spelvändningar var dagens melodi. Hässleholm rullade boll men skapade ingenting av farligheter.

Barometerns "Doldisar" dagens målskyttar.

 I 64 minuten kom så dagens snyggaste anfall med fem-sex passningar som avslutades med ett elegant lobbskott upp i nättaket av Robin och IFK Berga hade vänt matchen. Strax där på var det ytterst nära 3-1 efter inlägg från nära håll av Lindberg men det styrdes utanför stolpen.
Hässleholm fortsatte med stort bollinnehav och långa höga bollar på djupet. Trots stress i slutskedet höll mittförsvaret pall och rensade skickligt alla möjligheter för hemmalaget. Inget önskespel från tränarbänken men Hässleholm hade inte ett riktigt avslut och tre poäng plockades hem till Bergavik.

Svårt att plocka ut några specifika spelare i en mycket bra laginsats men ger följande extra plus:

Mattias Jung, speluppläggare av rang trots att vid något tillfälle borde han släppt bollen tidigare.

Simon ”Släggan” Gustafsson, vann alla höjddueller i andra och var en rese som sista utpost.

Robin Karlsson, gedigen insats med en kämpaglöd och vackert mål.

Mathias Lindberg, vänsterytter med såväl offensiva som defensiva kvaliteter och målskytt.

Lite kuriosa som hördes i bussen hem:

Roskvist åker nog på hårdträning efter att själv uttalat sig att ha tagit slut efter 2! Minuter.

Jocke Lantz hade peppat killarna till max inför oron att själv behöva gå in och spela.

Kim Larsson gjorde sitt första inhopp och pappa var i Köpenhamn!


Strålande match killar och sköna poäng. Sjätte plats och bara tre poäng upp till fjärdeplatsen. Den når vi på torsdag när vi möter BW 90 på Bergavik.

Krya på PG, du saknades i båset!

4 kommentarer:

BloggarBill sa...

Förlåt Släggan det var ju Emil som var den skyldige.

BloggarBull sa...

Värmen, kommentaren ovan kom från BloggarBULL!!!!!!

Unknown sa...

Ingen kapning ,klockrent på boll !killen var bara väldigt liten och ramlade lätt
#20

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.