måndag 17 juni 2013

Åter på östra sidan Sverige!


Efter en liten avstickare till Ullared så ser jag Kalmars vackra siluett igen. Fyra intensiva dagar i Göteborg är så över.

Trots att det finns så mycket att göra i Sveriges "goaste" stad så kommer man inte undan fotbollen. Går man förbi Vallhalla och det spelas fotboll så kan man ju inte undgå att slinka in. Botten mot toppen i division 1, Qviding mot Halmia. Trots att det är två divisioner högre än vad Berga spelar i så är inte det nämnvärt någon större skillnad, visst lite högre tempo men det beror inte på att spelarna är skickligare. Visst kanske det är lite förmätet att placera in IFK Berga i dessa finrum men jag tror att i de bästa stunder skulle vi inte göra bort oss. Efter upplevelsen denna lördag bävar jag inte för ett par tre år när även IFK Berga entrar Div.1 arenorna.

Matchen slutade 1-1 efter en medioker tillställning. Att Halmia med anor från högre höjder är ett topplag märktes inte men trots en dålig match ligger man kvar på andra plats.

400 meter bort ligger ju Liseberg, nöjets mecka skulle nu intas. När väl entren var betald så blev det inte mycket mer. De så kallade attraktionerna är inget för en mogen man runt 55+. Barnkarusellerna var ju inte att tänka på med dessa långa köer och Kanonen nöjde jag mig med att ta en bild av. Finns ju lättare sätt att bryta nacken.

Söndag och fotboll igen, GAIS mot Landskrona. Trots regn och hal plan en riktigt trevlig underhållning. Här blir det annorlunda att sitta när IFK Berga kommer på besök 2020, platsen redan utsedd. Härlig stämning ledd av Håkan Hellström, vem är IFK Bergas motsvarighet?

Höjdpunkten på hela resan var nog ändå telefonsamtalet man fick i fredags kväll. Efter att ha följt matchen via en hemsida på nätet hade jag givit upp och kopplat ner mig. Vad händer, vändningen till 3-3 på 6-7 minuter lutar åt bragdguld. Otroligt starkt och prov på moral! Extra skönt att inhopparna gör (enligt säkra källor) så bra ifrån sig. "Björken" härligt att första baljan är hemma i historieboken, nu väntar vi på fler.

Varför inte redan nu på onsdag i bortamatchen mot Rydaholm. Seriens mest negativa överraskning. Trodde att dom skulle vara betydligt högre upp men har misslyckat totalt. Dock utfärdas en varning vid namn "Mr Underskattning". Spelar vi vårt spel och lever upp till att alla gör sitt så skall det bli en skön resa hem i den mörka Smålandsnatten.

Nu vänta GFA och Kalmar FF mot IFK Norrköping. Äntligen är Allsvenskan igång igen! Vi hörs på torsdag då det kommer handla om matchen mot Rydaholm.

Ha det!!!!

Inga kommentarer: