tisdag 11 juni 2013

Matchtröjan på rätsidan men avigan pockar på uppmärksamhet.


Vän av ordningen har väl inte missat Ordförandes manifest på träningen innan matchen mot Jämjö. Vinner vi så kommer jag utföra Lagesons gymnastiska övning. Hur blev det då efter den stora segern, utförde han vad han lovade. Ja döm själva, blev mer eller mindre tvingad till att publicera bilden.






Det är väl ett känt faktum att jag och även Bill har varit lite fundersamma över IFK Bergas spelide med snabba avslut och långa bollar. En modell som vi inte tycker passar in i truppens kostym utan snarare skapat osäkerhet och blottat brister.

Matchen mot Moheda var ett första tecken på att spelmodellen förändrats till att bli ett mer spelande lag där var lagdel del tar och tar sitt ansvar såväl offensivt som defensivt.  Resultatet har inte låtit vänta på sig utan visar på tre raka segrar med den bländande målskörden av 13 mål. Dagens spel ger en mer underhållande och kreativ bild av ett lag som är otroligt skickligt i sitt passningsspel, spelsinne och glädjen syns när det beger sig. Kostymen ter sig nu mer slimmad, fortsätt på den vägen och den hägrande division 2 platsen kommer bli ett faktum.





Apropå slimmad, det kan man väl inte kalla dagens trupp. En bänk och några till bakom dem som i vilken minut som helst kan gå in och göra ett lika bra jobb som de på planen. Tacksam roll för tränarduon kan tyckas men det finns en avigsida också. Hur skall man kunna hålla motivation i alla, åka trettio mil var lördag utan att få känna på hetluften är inte berikande. En svår nöt för en tränare. Alla har ju inte förmågan som Fergusson. Rotation är kanske lösningen men då måste man våga, vilja, vinna.  Kanske är truppen för stor. När man sedan ser hur B-lagets matcher är förlagda, hittills är det ju alldeles för få matcher. Den första juli öppnar fönstret igen, med lite obehag i magtrakterna är jag orolig att några kan komma lämna Bergavik.


Sista stycket är väl brännbart att skriva om men tyvärr måste man ibland lyfta frågan även om den är obekväm. Framför allt när den allt som ofta är på tapeten i olika forum. Kommentarer kan ju hagla men det är bara positivt så länge man respekterar allas åsikter och för en saklig debatt. Att jag skulle tala i egen sak kommer jag nog få höra men faktum är att i lördags tyckte jag mest synd om en av föreningens största talanger som gjorde en strålande höst 2012. Bänken är ingen plats för honom.


På fredag börjar fotbollskolan, en av de största begivenheterna på Bergavik. Har du inget för dig så gå ner och njut av dessa ungar när dom rasar ut i glädje på jakt efter bollen. Ta en glass och luta dig tillbaka, detta är underhållning på högsta nivå.      

Inga kommentarer: