tisdag 4 juni 2013

Division tre sydöstra efter 8 omgångar...

Kvadratenspel med Robin Karlsson i huvudrollen...
 
Precis hemkommen från blårändernas träning nere på Bergaviks IP. Stått på läktarplats nu både måndag å tisdag och följt truppens glädjeämnen och bekymmer. Känns som om träningstempot skruvats upp rejält de sista veckorna, så även om fokus dippar lite ibland, så ser det bra ut. Riktigt bra t o m. Sett till denna veckas två träningar delas följande topp-tre-västar ut:

  • Simon "Tjappe" Gustafsson. Löpvillig som en brunstig rottweiler, med ett härligt driv i steget, där han har förmåga att tempoväxla med boll. Stark i närkamperna.
  • Niklas Rydasp visar upp ett fint fotbollsregister med bra rörelse och ett passningsspel av hög kvalitet. Starkare i närkampsspelet och det defensiva jobbet än tidigare.  
  • Marcus Mårtensson visar vinnarattityd. Sätter skräck i tröga försvarsben med sin speed, både i det offensiva som defensiva jobbet. På rätt ställe när det luktar målchans.

En halv väst delas ut till JC som stod över gårdagens träning, men som såg riktigt sugen ut idag. Kloka beslut med bollen och aktiv i spelövningar och matchspel.

***

Nu när åtta omgångar av division tre sydöstra är spelade, så jag passade på att ställa två frågor till ordförande Mårtensson, tränare Gson och en skadad lagkapten Jacobsson:


Hur ser du på årets division tre sydöstra?
Vad tycker du om IFK Bergas inledning av serien?

Michael Mårtensson

- Denna serien känns både lite starkare och jämnare vid en jämförelse med fjolårets serie. Är hittills imponerad av Asarum som presterade bra mot oss, med ett snabbt och vägvinnande spel efter marken.

- För egen del tycker jag vi har sett ganska bra ut i de flesta matcherna utan att imponera. Plumpen är derbyförlusten mot Nybro, men nu tycker jag det sett mycket bättre ut i de senaste två matcherna. Vi har börjat hitta rätt i passningsspelet och vågar "spela ut" lite mer.


Mats Gunnarsson

- Min uppfattning är nog att den här serien är bättre än den nordöstra. Tycker att såväl tuffheten i serien som förmågan att hålla bollen inom det egna laget är bättre i år. Asarum är ett exempel på ett lag som visade upp en starkt kollektiv insats både defensivt och offensivt. Lammhult är ett annat gäng som trots att de inte direkt är i toppstriden idag imponerade på mig med fin passningsorienterad fotboll.


- Truppen är riktigt stark i år. Hade man fått "dispens att lira med 20 gubbar varje gång" hade vi sprungit hem serien. När vi mötte Moheda borta så fick två spelare dra på sig matchdressen som inte ens var med i 18-mannatruppen omgången innan. Det känns om vi är på G nu och att vi har haft möjlighet att träna på stor plan en längre tid nu betyder mycket. Vi har börjat våga lite mer.


Tobias Jacobsson

- Tycker att lagen i den här serien är lite mer fysiska än lagen i fjol, men samtidigt så är tekniken överlag sämre. Blev imponerad av Asarum som jag inte hade någon koll på innan, men de visade upp en hög klass med skolade fotbollsspelare och med en mix av unga hungriga och äldre rutinerade. Personligen trodde jag en hel del på Rydaholm innan seriestart men de har ju börjat blytungt.


- Själva har vi blandat å gett i inledningen. Vi har visat upp en större beslutsamhet och mod de senaste omgångarna från att ha inlett ängsligt utan eget spel. Vet inte om vi kände favoritpressen i ryggraden. Jag tycker vi ska klara av det och nu börjat vi agera som ett lag som ska vinna serien.

***

Noterbart. Den som följde mina tips på Nordic Bet förra veckan kan nu käka en kokt special med gurkmajonäs å räksallad  / BloggarBill


Inga kommentarer: