torsdag 6 juni 2013

Nationaldagen, Prinsessbröllop och IFK Berga.

 
I dag firas Nationaldagen över hela vårt avlånga land, förvisso i svenska mått på en sansad nivå men det blir allt mer pompa och ståt. Annat är det i övriga världen där nationalismen bidrar till en hej dundrande fest. Men det är inte firandet som är det viktigaste utan känslan, att bo och leva i Sverige är tryggheten som vi skall värna om.


- Är det någon som vet vad det står mellan
IFK Berga - Jämjö?

På lördag är det för andra gången en kollision där IFK Berga är inblandad. Förra gången var när VM hockeyn hade förmågan att lägga semifinalen samtidigt som fotbollen på Bergavik. Då tog vi stryk men nu när Prinsessbröllopet går av stapeln samtidigt som vi möter Jämjö tror jag att vi blir vinnare. Om det nu blir något bröllop vill säga, ryktet säger att huvudpersonen skall köra till det själv och då vet vi ju hur det brukar gå! Kanske SL är ett alternativ i bussfilen.








Sol är utlovat på lördag och just nu ser det ut som Herr Mårtensson går säker. Vädergudarna står honom bi.







Jämjö ja, ett lag som lever lite i det tysta och som inte många har direkt pejling på. Detta föranledde duon Gunnarsson och M.Lindberg till en spionresa några mil söder över här om veckan. Tur var väl det för enligt rapporterna så var Jämjö bra till och med riktigt bra i första halvlek. En ledning med 2-0 hade inte varit omotiverat mot serieledarna. Orken tröt i andra och Asarum kunde vinna komfortabelt men med stor möda och besvär. Jämjö GoIF är ett lag att se upp med, ett snabbt mål skulle kännas tryggt. Notera att Jämjö förfogar över seriens skyttekung, Alexander Pettersson. Vi får också passa på och hälsa IFK Bergas ”gamla” spelare Dennis Lind tillbaka till Bergavik, denna gång i den röda dressen.




Dagens träning var i av den lätta karaktären, värmen var en bidragande orsak. Så här två dagar innan vårens sista hemmamatch var stämningen hög och lekfullheten på topp. På terassplats kunde vi konstatera att det ser bra ut och att truppen nu är näst intill intakt. Kommer uppehållet som snart nalkas i fel läge? Som Ordförande sa, nu när vädret är fint och planen börjar bli bra ja då spelar vi inte för än i augusti.

Skott och inläggsövningen var kanske inte av bästa kvalitet men visade på att mer skott i matcherna ger mer mål. Skottkraft och precision finns på flera fötter.





 Det var så bra att Ordförande snabbt stack ut hakan i vanlig ordning vilket många noterade. Den övning som "Tjappe" och "Lage" visade upp efter träningen lovade han att utföra vid en seger mot Jämjö på lördag. Frågan är bara om det finns försäkringar som täcker och om vi måste ha extra tillskott av sjukvårdare.

Även jag tror på tre poäng och min motivering till detta utöver att lagets styrka räcker och blir över är att andan,  lagkänslan och glädjen har kommit in i gruppen igen. Berga andan övervinner allt.

Missa inte matchen på lördag och inte minst chansen att få se Mikael Mårtensson stående på händer! 

Inga kommentarer: