söndag 2 juni 2013

”- Ligger det inte ett otroligt lugn”…






I går kom så den sjätte vinsten i årets serie och ack så viktig. Det var ju frågan om att vi valde expresståget tillsammans med Asarum eller om vi skulle stanna kvar på perrongen och invänta rälsbussen med de övriga. Nu sitter vi här i kupén och njuter av vinnarfarten efter att fått ett avstamp mot övriga.

Var det inte "Klubben" som spelade idag?
Matchen då, ja inte någon höjdarupplevelse. Inte så konstigt med dom förutsättningarna som var. Undra om killarna märkte någon skillnad mellan att vara ute på planen eller i duschen efter. Konstigt var det dock att så många tappra som hundra tagit sig ner till Bergavik, visar på ett stort intresse. Ett och annat smilband drogs när bollen gjorde oväntade krumbukter eller helt sonika stannade. Så här i efterhand måste man beundra samtliga aktörer på planen att de kunde prestera över huvud taget.

Hur eller hur så vann IFK Berga rättvist efter att haft fler klara målchanser men Myresjö såg ut att ha mer rutin på ett dylikt underlag och bemästrade det bättre i passningarna. Håkan försökte i vanlig ordning peppa och styra men även här tog orken slut efter första eller var det regnet som släckte elden.  Många erhåller extra beröm så i dag plockar jag ut fyra stycken som hade avgörande roller.


  • Marcus Mårtensson, gav allt i nittio minuter. Alltid på tå och farlig vilket målet visade.


  • Simon ”Tjappe” Gustafsson, matchens lirare enligt mig. Var över allt i första och tog sitt ansvar både bakåt som framåt. Snyggt mål.


  • Johan Augustsson, slet och kämpade. Vann närkamper och skapade ytor till övriga.


  • Tommy Berg, tre helt avgörande räddningar och återfått den verbala styrkan.


Efter att ha stått största delen på terrassen för att på så sätt gå någorlunda torrskodd hem så har man färgats av flera syn och hörselintryck.

Fem minuter innan match ser man på Ordföringen att han är nervös. Likt en groda blåste han upp kinderna i en tung suck, nu var det dags. Knappt hade matchen börjat förrän den från läktaren överflyttade P.Rydasp började med sina –”men vad i Hel….”. Bollen skulle passas genom en vattenpöl vilket inte var det lättaste utan det blev tvärstopp. Kommentar: -”för dåligt, naivt”. Detta fick mig utan eftertanke brista ut att man kunde tro att man är i ”Gnällbältet”. Fick äta upp det ganska omgående eftersom bakom min rygg fanns en och annan Örebroare. Dock frälste ”Tjappe” hela terrassen med sitt 2-1 mål och plötsligt förändrades tillvaron i församlingen och superlativen haglade i samma utsträckning som regndropparna på planen.

Då, just då kom slutklämmen. 

–”Ligger det inte ett lugn över hela matchen” kom från Ordföringens läppar varvid den som vanligt rappa broder Bill säger: -”Det måste vara du som skapar detta lugn!” 

En vanlig matchdag på vipläktaren var över och nöjda miner hälsade spelarna välkomna in i omklädningsrummet. Blötast var nog Patrik, skitigast Augustsson. Kuriosa i kråksången var väl att matchstället har en benägenhet att bli genomskinligt vid extrem väta, kan vara ett bra argument för att få det mer jämlikt på läktaren.


Nu behöver vi inte oroa oss för regn, till nästa match mot Jämjö som redan är på lördag har ju Mårtensson utlovat solgaranti. 

Inga kommentarer: