torsdag 20 juni 2013

Islossning trots 8 solklara målchanser!

Efter en två timmars resa med en samling trötta spelare och Bill var vi så framme i Rydaholm, redo för sista matchen innan sommaruppehållet.
 Med viss bävan konstaterade vi att underlaget var en helt ny typ av konstgräs där granulatet var överdrivet mycket. Farhågor för vissa men den för dagen avstängde Håkan var full av tillförsikt och spådde en säker trea. Fint av hemmalaget att förära herr Gustafsson med en egen tron på läktaren.

Inledningen av matchen visade att IFK Berga hade stora bekymmer med just underlaget, studsen och svårigheten att ta emot och suga in bollen visade sig vid flera tillfällen. Försvaret ställdes på prov omgående och endast fru fortuna räddade oss från att i femte minuten hamna i underläge. Skottet från nära håll gick över ribban och vi kunde på läktaren pusta ut.
Det dröjde 15 minuter innan Berga kom underfund med underlaget och hittade rätt i sin spelide. Första riktiga chansen hade ”Mårten” som i bra skottläge sköt strax utanför vilket sedan följdes upp av en möjlighet för Augustsson. Tyvärr ådrog han sig en skada i just den situationen och fick utgå.
 Strax därpå avgjordes matchen, efter en kamp mot ”Släggan” rann sinnet och förnuftet ur en av Rydaholms spelare. Ord som ej ens går att citera på denna blogg föranledde rött kort. Snacka om hjärnsläpp! IFK Berga tog så sakta över och tryckte allt mer ner hemmalaget.

Ledningsmålet kom efter 25 minuter när
Albin drev upp en boll på högerkanten och slog in bollen i straffområdet. Bollen hamnade till slut på fötterna hos Patrik som distinkt sköt in 1-0.

En man mer och IFK Berga ägde matchen. Två tre klara målchanser med bland annat ett i stolpen avslutades i 44 minuten med 2-0 av en frispelad Albin. Halvleken präglades av utvisningen men IFK Berga visade upp ett rörligt och varierat spel och dominerade allt mer. Trots att hemmalaget backade hem hade Berga lösningar på att dyrka upp försvaret.

Efter pausvilan var det mestadels spel mot ett mål där IFK Berga pressade på ett defensivt Rydaholm som försökte stänga ytor och hålla nere siffrorna. Chanserna avlöste varandra och med jämna mellanrum föll målen i en strid ström. Nick i mål från hörna av Lagesson, välplacerat skott från JC. I slutet av matchen stal ”Tlappe” bollen från Rydaholms back och på egen hand forcerade han in 5-0. Marcus Mårtensson avslutade målkavalkaden efter att Patrik snyggt spelat fram honom. Trots 6-0 så missades ett otal chanser som borde resulterat, så trots storseger måste man konstatera att siffrorna var i underkant.

Skillnaden mellan toppen och botten visade sig idag, även om inte utvisningen kommit är jag ganska övertygad om att IFK Berga skulle stått som segrare. Nu gör väl inte IFK Berga sin bästa match men visar styrka. Alltid svårt att spela med en man mindre mot ett defensivt krigande hemmalag.

Matchens trea då, inte så lätt att utse eftersom alla gjorde en bra match idag men jag väljer följande:
  • Patrik på vänsterkanten, har hittat rätt igen och låg bakom mycket av det offensiva.
  • Albin på andra kanten, giftig matchen igenom.
  • ”Släggan” sattes inte på större prov defensivt men bra i det offensiva. Minus dock för den mest stelbenta bicykleta som någonsin skådats.

Hemresan blev en skön sådan med tre poäng i bagaget. Nu stundar vila inför kommande bataljer i höst. Jakten på Asarum är på gång.