tisdag 18 juni 2013

Grillos och våravslutning




 
Målskyttar i morgondagens match mot Rydaholm ???
 
Tittade ner till Bergaviks IP efter dagens arbetspass. Blåränderna körde vårsäsongens sista träningspass innan sommaruppehållet. Jäklar i mitt gökur vad fort tiden gått. En lätt teknikträning, eftersom Rydaholm väntar borta imorgon, stod på programmet. I Kronobergslaget återfinns gamla Bergaliraren Ola "Såsen" Grändås. Rydaholm har haft en tung vårsäsong och står endast på tre inspelade poäng i nuläget. Med ett hyggligt genomfört dagsverke ska naturligtvis våra blåvita hjältar plocka tre pinnar imorgon. Fotbollen är dock inte alltid logisk så upp på tårna, ta de extra stegen och visa viljan att vinna.

Grillosen höjde sig högt över marken på ett sommarfagert IP. PGponken och Irma grillade hamburgare så det stod härliga till. Ingredienserna var det heller inget fel på. Här fanns som alltid senap, ketchup och plusvarianten rödlök. Dessutom kunde man blaska på med både gurkmajonäs, ost och klassisk amerikansk dressing. För den som tvekade kring hamurgerköttets förträfflighet fanns det kycklingssallad som alternativ. Herregud vilken lyx. Till måltiden serverades krankall citronvann.


Vid samlingen fanns rutinerade provsmakare som Robert "Big Burger" Björklund. Robban checkade omedelbart in en dubbel med ost och landade även lite kycklingsallad vid sidan. Rutin. Den enda i truppen som trotsade kalorierna var oväntat nog keeper Berg.
- Faan, har fått förhållningsorder hemifrån att hålla igen, grimaserade Tommy olyckligt.
Heder åt honom. Han höll sitt löfte.

***

Igår var jag ute å kollande in B-lagets match mot Lindsdal på ett konstgräs i norra förorten. Känns onekligen lite B att kliva ut på plastfjällen när gräsplanerna ligger å suckatar efter matchtid nu när de är som finast under året.

Gulsvarta hemmalaget var klart vassare i första halvlek. Man gjorde det trångt för bergaboysen på mitten och ställde om med fart å finess ett flertal gånger. 1 - 0 i baken i halvlek får Berga vara nöjda med. Andra halvlek fick en något annorlunda matchbild då det kändes som att unga Lindsdal sprungit av sig lite och blåränderna var klassen bättre första 35. Berga lyckades både kvittera, Kim Larsson, och ta ledning på straff, Robert Björklund, efter att Kim lite enkelt "gått i kull" i straffområdet. Hastigt å lustigt lyckades dock "linsarna" vända matchen och stod som segrare efter två sena mål på Fjölebro.

Med mina blåvita glasögon delas följande trippel ut:
  • Robert Karlsson var bäst på plan och uppträdde lagom kaxigt med stort självförtroende och fin teknik. Stark i 90 minuter.
  • Kim Larsson blandade å gav men visade prov på sina fina fotbollskvaliteter emellanåt. Kim svarade för ett eget mål och blev fälld vid straffen. En klar plusvariant ute på Fjölebro med sin tyngd. 
  • Felix Gunnarsson och Erik Åkerlind får dela på bronspengen denna afton. Felix var riktigt löpvillig under stora delar av matchen och svarade för flera fina prestationer, även om han mattades något mot slutet. Felix långa inkast bäddade även för Bergas reduceringsmål. "Åke" är en gudabenådad fighter och lagspelare. Nästan omöjlig att passera man mot man.
***

Imorgon onsdag följer jag och Broder Bull med bussen till Rydaholm. Vi har en stilla förhoppning om en riktig go hemfärd / BloggarBill

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är Robert karlsson?

BloggarBill sa...

Det undrar jag med... Robin "the man" "Bror" Karlsson ska det naturligtvis vara...