söndag 25 maj 2014

"Idag uppträdde vi som män"

Glädjen var stor i omklädningsrummet efter vinsten mot Asarum med 1 - 0
Match mot obesegrade Asarum igår. 25 grader i skuggan, en kvalmig vind som knappt gav något syre alls å en sol som pumpade UV-strålar med högoktanig intensitet. Lägg därtill en gräsmatta som höll "Guldfåglenklass" och du har inramningen nere på Bergaviks IP när blåränderna tog sin första hemmaskalp någonsin i division 2. Vinst med 1 - 0.

Å som man gjorde det. En klassisk laginsats med vilja-våga-vinn-inställning. Ett kollektiv som jobbade kopiöst för varandra, som inte vek ner sig i närkamperna och som visade upp ett riktigt bra positionsspel över hela banan. Eller som tränare Ola P valde att uttrycka det:
- Idag uppträdde vi som män.

Vi tar det från början. Fjolårets seriesegrare i division tre, Asarum, hade öppnat årets divisiontvåsäsong utan förluster. Ett starkt kollektiv med rapphet i omställningsspelet och tyngd på fasta situationer. Just fasta situationer kom att prägla de första 20 minuterna. Asarum lyfte fram sina starka huvudspelare på långa inkast, frisparkar och hörnor. Det kändes inledningsvis lite skakigt, men Simon "Släggan" Gustafsson" tog det mesta i luften och på andrabollarna var oftast en blåvit först på boll. Asarum hade ett visst bollinnehav, dock utan att skapa några farligheter och grannlåten som bjöds på stod bergaboysen för när man emellanåt sågade sig igenom med fyndigt kombinationsspel där "Mårten" hade ett hyggligt läge att näta.

Trots värmen öppnade blåränderna den andra halvleken i ett högt tempo, vann närkamper och tryckte ner blekingarna i eget straffområde. I den 52:a minuten fick Fredrick Roskvist ett gyllene läge att sätta ettan då han från nära håll fick ett friläge. Skottet tog dock på tåspetsen på målvakten och styrdes utanför. Anfallsmässigt så fortsatte hemmalaget att spela fyndigt och i den 57:e minuten avslutande Simon "Tjappe" Gustafsson" en läckert anfall där fyra till fem Bergaspelare kombinerade sig igenom. Tjappes avslut var kliniskt och 1 - 0 var ett faktum.
- Jag hann inte tänka så mycket. Såg målvaktens position när jag vek in från vänster och fick en fin båge på bollen. En riktigt "Fjädernavslut" konstaterade en nöjd segerskytt.

Matchens segerskytt, Simon "Tjappe" Gustafsson
Sista 20 minuterna av matchen försökte Asarum trycka på för en kvittering. Å visst hade man ett hyggligt bollinnehav men de riktig vassa chanserna uteblev. Berga uppträdde oerhört disciplinerat och kunde bärga en välförtjänt trea. Tränare Ola P var naturligtvis mycket nöjd efter matchen.
- Fantastiskt bra inställning av killarna idag. Vi var hetare och hela laget vet, efter vår tuffa start, vilken skillnad det är i känsla att vinna mot att förlora. Idag visade vi att vi lärt oss den läxan, vi tog kampen.
- Riktigt roligt också att se Lindberg och Albins insatser trots lite speltid hittills i serien. Idag visade vi att vi har bredd i truppen, avslutade Ola.

Det är bara att hålla med. Ruskigt svårt att utse topp tre denna dag då kollektivet regerade. Visserligen skapade vi inte så många vassa målchanser denna eftermiddag, men prestationen i det defensiva jobbet och positionsspelet höll högsta klass över hela banan. Med mina blåvita glasögon levereras matchens topp tre:

• Det nykomponerade "mittre mittfältsparet" Tobias Jacobsson och Emil Sjöstedt får broderligt dela på förstaplatsen. De symboliserade den kollektiva insatsen varför utmärkelsen känns riktig. En viljeprestation i 94 minuter.
  • Robin Karlsson svarade ånyo för en stark insats. Placeringssäker och bolltrygg utstrålar han ett rejält knippe självförtroende.
  • Simon "Släggan" Gustafsson var ett jätte i luftrummet denna dag. Kompromisslös och stenhård i varje närkamp. En toppinsats.

Det känns som att vi "äter oss in" i serien. När vi tar jobbet för varandra är vi svårslagna. Det är en bra insikt att ta med sig, blåränder / BloggarBill