söndag 4 maj 2014

Zlatanland, Wittberg och SSG

Taktikgenomgången efter lördagsträningen räckte nästan  hela vägen. Men bara nästan.
Serieledande Rosengård avgjorde och vann med 1 - 0 i den 85:e matchminuten.
Idag besökte blåränderna Zlatanland. Match mot seriefavoriten och serieledande Rosengård från Malmö. Å tyvärr pisk med 1 - 0 efter ett sent Skånemål. Pratade efter slutsignalen med ordförande Mårtensson som summerade insatsen:
- Vi gör en bra match idag. Försvarar oss starkt rakt igenom hela matchen och har ett par hyggliga lägen i den första halvleken. Det hade naturligtvis varit kanon med en pinne men nu får vi ta med oss arbetsinsatsen in i nästa match istället.

Så sant så. Nu väntar länsderby hemma mot Vimmerby på lördag å därefter dunder-derby-duellen mot Lindsdal den 16 maj. Fokus på veckans träningar nu blåränder. Så tar vi skalpen på lördag mot Vimmerby.

*****

Slutresultat 1 - 1 mellan Liffen och Prespa Birlik

På tal om Lindsdal. Tog den vita Volvon till norra förorten idag och spanade in Liffen mot Prespa Birlik. En match, där lagen efter 90 minuter, delade broderligt på poängen efter 1 - 1 vid full tid.

Redan efter 8 minuter seglade ett tänkt inlägg in i bortre krysset bakom en överraskad Lindsdalskeeper. Stor glädje i bortalaget som här hade en hyfsad tjugominutare där man var lite vassare än hemmalaget. Liffen tog dock över taktpinnen och hade ett par vassa omställningar där framförallt Johan Wittberg ställde frågan till bortaförsvaret genom sin snabbhet, styrka och balans.

Bortalagets ledning stod sig till matchminut 70 då "Witte vessla" rann igenom efter ett snyggt anfall och behärskat placerade bollen i nät. Ett resultat som stod sig tiden ut trots stolpträff av inbytte Bratt och en indirekt frispark 5 m från målet i slutminuterna från Liffen.

Sammantaget ett bättre hemmalag som spelade en rapp kombinationsfotboll i stora delar av andra halvlek. Man var även farliga vid fasta situationer med "bra servade bollar". Prespa Birlik hade svårt att skapa vassa chanser och lyfte mycket i djupled mot sina stora forwards hela matchen. Sannolikt nöjda med en pinne i bagaget.

Fick några ord men matchens bäste spelare, Johan Wittberg, efter slutsignal.
- Tycker vi ska vinna den här matchen, summerade Wittberg. Vi är det lag som spelar bäst fotboll och hade onekligen lägen att avgöra.

Jag säger inte emot.

*****
Följde även Kalmar FF idag från rad 14 ute på Guldfågeln Arena. Kalmars röda bröder är stabila och jobbar föredömligt för varandra. Första halvtimmen av andra halvlek broderar man även trevligt offensivt och har ett par lägen som nästan resulterar. En stark start av årets allsvenska. Kollektivet regerar.