lördag 17 maj 2014

Triumfen på GFA!



Från början till slutet, ja nästan så var det IFK Bergas match i gårdagens derby mot Lindsdals IF. I tolv minuter fick vi våndas och svettas i vårsolen, 0-1 i baken och spelet nervöst krampaktigt. Men sen, ja resten av matchen var IFK Bergas!

Kvällens målskyttar för IFK Berga

Utan att överdriva var Berga överlägset ett blekt Lindsdal, vi var bättre på alla positioner och kontrollerade matchen. I dag fanns gnistan, moralen och vinnarskallarna som vi saknat tidigare. Nu vann vi närkamperna och passningarna satt, vi vågade!  Årets bästa spel hittills där alla får ett MVG men tre spelare utmärkte sig lite extra under kvällen:'







  • Mattias Jung, otroligt bra på en för dagen ovan vänsterkant. Delikata framspelningar kryddat med ett klassmål. Matchens lirare enligt ”Bull”.


  • Tobias Jacobsson, bästa matchen i Bergatröjan. Slet kopiöst och blev en frontfigur i Berga när det gällde att vinna närkamper. Ytterst nära att komma med i målprotokollet.


  • Marcus Mårtensson, löpvillig med gnistan i ögat. Det var ett tag sedan vi såg ”Mårten” i gammalt slag men nu var han tillbaka. Frisparksmål.


Jag spådde om islossning i mitt tidigare inlägg nu kom det. Nu suger vi på den här karamellen över helgen och ser fram emot nästa batalj Asarum på lördag. Tufft motstånd men tuppkammen växte ut på kycklingarenan och vi är nu med på vinnartåget. Lite smolk i bägaren är två avstängningar, ”Lage” och Jung men det finns andra som kan kliva fram.

Mer kommer jag inte orda om själva matchen för det står ju meterrader för en gång skull i Barometern och Östran så jag övergår till allt det andra runt detta super derby.


2532 åskådare som lät som det dubbla, tack alla ni som kom och förgyllde tillställningen. Dessa små positiva ”hulliganer” som hejade på sina idoler i båda lägren, vilken härlig inramning.






Några av oss äldre äntrade restaurangen lite tidigare och smörjde kråset i en trevlig stämning. ”Bill” gick hem nöjd både i sinnet och runt midjan fram åt kvällskvisten.


Båda ordföranden i föreningarna var segervissa men märkbart nervösa. Mårtensson suckade och drog sig i bältet inledningsvis men ju längre matchen led så spred sig leendet. Lättad och mycket nöjd kunde han till sist via hissen ta sig ner och tacka sina adepter.



Pausvilan blev skön avkoppling för spelarna men på Arenan var det fullt ös. Föreningarnas småttingar gjorde upp om bollen i två matcher. Vi före detta ledare fick en nostalgisk blick och tår i ögonvrån när vi såg klungfotbollen och kämpaglädjen. Tänk att det är cirka 18-20 år sedan Seniorspelarna bedrev fotbollen på samma sätt. Vilka av dessa telningar får vi se som vuxna på GFA gröna matta om 20 år?

Hela arrangemanget var ett lyft för lokalfotbollen. Det visade på hur stor fotbollen är i Kalmar. Utöver IFK Berga och Lindsdals IF vill jag framföra ett stort tack och eloge till Patrik Rydasp. Fick allt att fungera med bravur, starkt jobbat. Lycka till i dag på Glömmingelunden. 

Sedan får vi inte glömma Kalmar FF som lånade ut detta fotbollstempel. Inte bara underlaget är i världsklass utan Arenan i stort. Tack för att ni ställde upp och berikade lokalfotbollen.
Gamla skyttekungar och IFK:are var där!

Till sist, det kommer ju ett Derby i höst också. Tänk er 2532 åskådare runt Bergavik, vilken känsla. Ni som var på GFA i går kommer väl även till Bergavik?


P.S Det var inte många som tippade vinst för IFK Berga på Winbergs fotbollsblogg. Själv satte jag en hundring på Bergaseger, den blev nu en hela Whiskey.D.S

Inga kommentarer: