söndag 11 maj 2014

Tungt, surt och platt fall.

I går var det match mot Vimmerby, en match som vi bara skulle vinna. En sur och tung plan gav inga bra förutsättningar och nu var det inte bara planen som hade den beskaffenheten. Hela IFK Berga gav ett tungt och nervöst intryck.

Philip hade det tufft i början.
Inledningsvis var inte hemmaspelarna med i matchen, inte ens tvåa på bollen. Vimmerby visade upp ett spel med hög press, kraft och bra passningsspel. Gästernas mittfält körde stundtals över hemmalagets och med stora tekniska anfallare kom man på spelvändning på spelvändning.

Det krävdes 20 minuter av bländande spel av ”Släggan” och Emil H. för att hålla rent framför målet. Sakta åt sig hemmalaget in i matchen och sista tjugo minuterna av första halvlek kontrollerade man hyfsat. Noterade även två riktigt bra lägen där Jung endast var en tåspets från att näta. Lagessons nick strax över efter en hörna var värd ett bättre öde.

0-0 i halvlek och vissa förväntningar inför andra fanns efter förstas avslutning. Starten visade att IFK Berga ville mer och visade upp ett tuffare spel i närkamperna. Utdelningen kom efter att ”Mårten” blivit nedriven i straffområdet, ingen tvekan från domaren som pekade på straffpunkten.  Rosqvist säker straffskytt och 1-0 kom upp på tavlan.

Gamla ansikten på Bergavik.

Nu trodde nog alla som gömt sig under paraplyer och skyddande tak att nu kommer islossningen. Tyvärr fick vi inte se något av det utan så efter hand tog Vimmerby över taktpinnen medan Berga backade hem.

IFK Berga tappade greppet.
Så var det där med fasta situationer. Tre stycken och så var denna dag förstörd. Frispark och nickskarv, nickskarv till fristående, frispark och retur. Hastigt och mindre lustigt stod det 1-3 på tavlan vilket också blev slutresultatet.

Totalt sätt en stor besvikelse resultat mässigt men framför allt över spelet. Visst kan man vara nervös inför en match men inte i 93 minuter så det är inte hela sanningen. Det är många som har en del att bevisa just nu och som man kan kräva mer av men framför allt är det grundläggande spelet som inte fungerar. Passningsfelen har hög procent och intensiteten i närkampspelet saknas. Det så förut giftiga kantspelet fanns inte vilket innebar att variationen uteblev. Dags att vakna upp, vi är i en högre division nu och då krävs det slit, kamp och ett sju tusan till inställning.

Försvaret får klart godkänt trots baklängesmålen, mittfältet osynligt i första men glimtade till ibland i andra delen. Offensivt är det riktig torka inget samspel mellan de två och ineffektivitet när läge fanns. Delar ut tre extra plus trots allt:
Matchens hemmalirare enligt "Bull".

”Släggan”, rese där bak otroligt viktig på huvudet.

Emil Håkansson, var och fanns överallt i försvaret. Säker i brytning vid spelvändningar.

Emil Sjöstedts första halvlek, bra defensiv men fastnade lite i det offensiva. Föll tillbaka i andra.