torsdag 9 juni 2011

Bra vibrationer

 
 
Träning i lätt duggregn idag. Perfekt. En hel del spel på liten yta med få tillslag, högt tempo och riktigt bra passningsspel lovar gott. Inlägg och avslutsövningarna inne i boxen gick inte heller av för hackor så kvällens träningspass var med beröm godkänt.  
 
Jag har bra vibrationer...
Nu närmar vi oss en ny hemmamatch blåränder. Lyckeby står för motståndet hemma på Bergaviks IP på lördag kl 14.00. Mina matchvibrationer är goda å jag tror vi kan matcha ett av årets topplag hemma vid sundet. Lyckeby har visserligen bara förlorat en match i årets serie, men utmaningen känns realistisk och vi vet att vi är starka på hemmagräs. Viktigt att vi vågar lite mer i offensiv zon och även om målskörden i årets serie är hygglig, tror jag att vi kan prestera ännu bättre framåt.
 
Minsta gemensamma nämnare stavas med tre bokstäver M-O-D. Mod. På lördag plockar vi fram de kvaliteerna både i det defensiva och offensiva jobbet och pushar varandra. Då blir det en trevlig eftermiddag, tro mig blåränder.
 
Serien börjar nu ta form å det är illerviktigt att vara med i racet innan serieuppehållet. Som alltid när bokslutet görs i oktober är det enstaka mål hit eller dit som fäller avgörande. Varje mål som görs framåt, respektive varje mål som förhindras bakåt, kan vara kvittot på nytt kontrakt. Den insikten måster finnas och därför är domarens sista signal - i varje match - det endatillfälle när man kan släppa på matchfokus. I övrigt krävs det fokus i 90, 93 eller 96 minuter, allt beroende på när sista signalen ljuder. Jag har tjatat om detta i några blogginlägg tidigare, men det är den enkla sanningen och den logiken kan inte ens Joe Labero förändra.  
 
Efter blårändernas match på lördag blir det dusch, uppfräschning, grill hemma hos Kodak-Janne, å sedan bär det iväg till Guldfågeln Arena med polarna i Golden Birds. Kalmar FF bjuder in till match kl 18.00 mot Gefle å då gäller matchtröja på. Förutsättningarna för att knipa sjätte raka hemmavinsten känns onekligen hyggliga, men pojkarna från Strömvallen i Gävle har lurat lördagsgodiset av flera tunga konkurrenter.
 
 
 
 
Se upp Nanne Bergstrand och lira gubbarna med rätt formkurva.  För övrigt vore det förbaskat trevligt att få se ett 20-minuters inhopp av unge Måns Söderqvist. 
 
Men vi tar en match i taget. Först är det Lyckby till rakning / BloggarBill
 

Inga kommentarer: