onsdag 15 juni 2011

Snart halvtid.




Snart är det sommaruppehåll och välbehövlig vila för de flesta fotbollspelarna i vårt avlånga land. Detta är också startskottet för flera föreningar att se över sina bon samtidigt som man vill kompletera trupperna. Det är inte bara på Allsvensk och internationell nivå som detta förekommer utan även på vår gräsrotsnivå. Färjestaden tittar på flera spelare i de nedre regionerna, Rydaholm detsamma. Nybro är ute och scoutar och det skulle inte förvåna mig om ett rätt så starkt anfallsvapen skriver på de närmaste veckorna.

Vad händer då på hemmafronten på Bergavik? Ovanligt tyst och spekulationsfritt förutom att John Johansson tränat med IFK Berga och förmodligen kommer tillhöra truppen i tre till fyra matcher. En bra förstärkning men det kan också vara på sin plats för en liten varning. Med minnet av förra årets turbolens i seriekolegan Färjestaden när man erbjöds en meriterad målvakt till låns i två månader så kan man dra vissa paraleller. Färjestaden tackade nej till detta kanonförvärv med motivering av att det kunde ge fel signaler till den befintliga truppen. Rädslan för att de som fick kliva åt sidan denna period skulle lämna eller se över andra möjligheter var för stor. Rätt eller fel allt är inte svart eller vitt utan har även en grå zon, men väl värt att tänka på när man väger in för och nackdelar.

De bästa nyförvärven är att truppen allt mer blir komplett efter skador och avstängningar. Pratade idag med Conde och fick uppfattningen av att han är på väg tillbaka, "Fjädern" bara en match kvar på sin avstängning vilket ökar möjligheterna framåt.

Kvarstår Ryssby och Moheda innan vi mött alla lagen och kännt på Div.3 Sydöstra. Förutom OAIK är det inget lag som skrämmer och magkänslan är att IFK Berga som ett traditionellt höstlag kommer klättra i serien och min förutspådda 3-4 plats inte känns orealistisk.

En viktig drabbning är den på fredag mot Ryssby. Alla säger att den skall vi ta med lite av "lätt" i ögonvrån. VARNING!!! Ryssby ligger visserligen sist men har mestadels uddamålsförluster vilket ger en klar indikation om att här gäller det att gå ut med focus och ett dj.... anamma. Ingen match på den här nivån är lätt utan 100% i varje duell och löpning, lyckas vi med det så åker vi de 15 milen hem med tre poäng.

Avslutar dagens inlägg med ännu en liten bildgåta. Vad vinner i längden men saknas på elitnivå?

2 kommentarer:

Filosofen sa...

Klubbkänsla

Anonym sa...

Helt rätt!