måndag 13 juni 2011

Segertåget rusar


B-laget tog sin sjätte raka seger... starkt!

 
Ikväll var det match mot "Sveriges-bästaste-divisiontrelags-reservlag", Oskarshamns AIK. Blåränderna saknade ganska många av de vanliga startkorten i B-laget - alltså många ungtuppar på plan - men det blev en förvånansvärt tempostark tillställning på Bergaviks IP. Måste säga att jag är imponerad över den vinnarglöd som truppen visade i kvällens match. Pushade av en energiskt verbal Mathias Lindberg, från sin mittbacksposition, vek boysen aldrig ner sig utan åt istället upp Oskarshamnarna sista halvtimman. Stark. Förbannat starkt. Efter 1-2 i halvlek vände bergaboysen på steken "mot skogen" och vann till slut med 3-2. Segersång. Målskyttar Kim Larsson, Albin Carlsson och Andreas Thuresson 
 
Passningsspelet var lite si och så med i första halvlek och man stressade sig fram till offensiva lägen istället för att ibland behålla bollen inom laget och skapa en bolltrygghet. Ibland tog ambitionen överhand från klokskapen, men det är alltid gott att se ambitiösa spelare, det är en bra grogrund.
 
Det var en härlig fotbollskväll helt enkelt, med ett gott fotbollsväder och en grymt bra matta. Känner att det drar lite i "comebackfötterna" när man man ser en klockren glidtackling. Som tur är inser man snabbt sin begränsning när man nästan åker på en sträckning då man kliver upp på altanen för att sätta sig till rätta.
 
 
Det fanns massor av plusvarianter sett till inställningen idag. Ledare Lasse och Pär kan vara nöjda med blårändernas taggade uppträdande. Det var många bultande blå hjärtan...
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagens matchtrippel delas ut till:
    
    DuracellCarlsson fick
     tre vänsterbackar åksjuka idag...
    
  1. Albin Carlsson, yrvädret på högerkanten var tillbaka och bjöd på stor show och grymt arbete matchen igenom. Tror han avverkade tre eller fyra vänsterbackar som alla sannolikt nu har fått "åksjuketabletter" efter ha blivit uppsnurrade av Bergas egen DuracellCarlsson. Jag lyfter på kepsen ! 
  2. Andreas Thuresson behövde 15-20 minuter för att arbeta sig in i matchen och fick sedan en något lägre position i banan, vilket skulle visa sig vara klockrent. "Thure" avslutade matchen magnifikt och visade vad hjärta och tyngd betyder i fotboll. Stort utropstecken som fick avgöra matchen med en vänsterslägga !
  3. Mittlåset Mathias Lindberg och Ludde Olsson kompletterade varandra ypperligt där Lindberg stod för bra snack och bra positionsspel och Ludde redde upp flera situationer med sitt rappa steg och fräna närkampsspel.
Sammantaget en förbaskat trevligt fotbollskväll med en förbaskat härlig trepoängare i bagaget tycker / BloggarBill 
 

Inga kommentarer: