lördag 11 juni 2011

Oavgjort mot topplag.

Om Lyckeby är ett topplag som tabellen och förhandstipsen visar så är definitivt IFK Berga det också. Jag och 196 stycken åskådare kunde i ett kvalmigt och tryckande väder beskåda felpassningarnas halvlek. Det var inte många pass som hamnade där de förväntades men trots det så var matchen ganska underhållande. Båda lagen försökte spela en offensiv fotboll där viljan att vinna många gånger gick ut över spelet. IFK Bergas styrka var kantspelet på båda sidor, "Tjappes" första halvlek var den bästa i år samtidigt som man äntligen fick se Patrik som yttermittfältare. Spelet blev mycket offensivare än tidigare och just kantspelet gav oss chanser som borde förvaltats bättre. Dess värre fick vi uppleva en annan sida av IFK Berga där man gick in för att gnälla på medspelarna i stället för att ta tag i sina egna misstag. I 40:e minuten kom ett så kallat "skitmål" av Jallal som fick iväg ett slumpskott som målvakten på ett besynnerligt sätt släppte in. Innan dess hade Berga haft två klara chanser där en av dom gick hårt i insidan av stolpen. Lyckeby var inte heller effektiva, ett friläge där Tom hävde offsiden missades.
Halvtidsvila och ledning med ett mål gav oss i publiken förhoppning av tre poäng. Vad som sades i omklädningsrummet förtäljer inte denna historia men det hördes ganska väl utanför.
Det gav resultat de första 10 minuterna i andra där Berga stressade sönder Lyckeby och tog över matchen. När målen inte kom var det som luften gick ur och Lyckeby tog över inisiativet. Nu kom nästa så kallade "skitmål", ett passivt stående försvar gav Lyckebys nummer 28 öppet läge som han förvaltade väl med en snyggt placerad nick. Trots chanser åt båda hållen blev det inga fler mål utan matchen slutade 1-1 vilket man klart kan konstatera var rättvist. En fundering man har är varför Berga växlar mellan mycket bra spel och kamp från att sedan falla ifrån totalt. Att få ett mål i baken som innebär reducering bör ju ge en höjning av adrenalinet men istället åker huvudet ner mellan axlarna och man tappar fokus.
"Släggan" fick priset till matchens lirare vilket är helt på sin plats. Med beröm godkänt får också Tobias och Tjappe. Den sistnämda för första halvleken. Ricke säker i mål och var chanslös på målet. Bytena i andra halvlek gav lite skjuss framåt och glöd men många har mycket mer att ge.
Lyckeby är ett bra lag så en poäng är godkänt men med mer "djävla anamma" och focus på det taktiska så hade det blivit tre. Däremot har vi nog aldrig haft ett så gapigt lag på Bergavik som Lyckeby. Skrik på domaren i parti och minut ger inte en bra bild.
Nu laddar vi för matchen mot Ryssby på fredag men först tar vi oss ned till Guldfågeln Arena för KFF mot Gefle. Peter Rydasp såg fram emot den matchen idag men vän av ordningen undrar vad som fanns i väskan?