söndag 5 juni 2011

Kafferep




Blåränderna bjöd på gratis kaffe...

Igår var jag å såg blårändernas match mot Oskarshamns AIK borta. Det är lika bra att säga det direkt, 4-0 i baken. Inga krusiduller och inga bortförklaringar, OAIK var det klart bättre laget, men blåränderna bjöd på kaffe vid tre av målen och man tog inte betalt för fikat heller. Det håller naturligtvis inte när man möter serieledarna. Som jag påpekade i fredagens blogg kommer laget från mittlänet att springa hem division tre sydöstra ganska så bekvämt. Laget är på inga sätt outstanding i serien, men besitter kvaliteer som inget av lagen som bergabröderna hittills har mött kan matcha. Man klarar av att kombinera fränt närkampsspel med bra passningsspel, skott utifrån och vassa djupledsbollar. Klass helt enkelt. Gårdagens drabbning kunde kanske fått ett annat utseende om bergabröderna målat på något av de lägen som uppenbarade sig i första halvlek, men det är kanske bara en färgad uppfattning, vad vet jag. Simon " Släggan" Gustafsson är den spelare som trots allt kvitterar ut högt betyg för sin insats. I övrigt var det en salig blandning från "uselt", till betygen "med viss tvekan godkänt" och "hygglig". Faktum är att blåränderna är ganska bra med i matchen fram till 2-0 i matchminut 47. Då går rullgardinen ner och laget orkar inte lyfta igen.
 
Naturligtvis är det blytungt att bjuda motståndarna på tre påsar, men gjort är gjort, och nu gäller det att visa kurage, ta sig kollektivt i kragen, skaka av sig förlusten och ladda för Lyckeby hemma nästa helg. Allt annat är historia och historien kan vi inte påverka. Påverkansmöjligheterna ligger i framtiden och Lyckeby är nästa möjliga trepoängare. Nu lyfter vi blicken å ser framåt, blåränder!
 
Svenska landslaget i fotboll tog en skarp seger borta mot Moldavien. Hygglig utdelning måste man säga och 4-1 på bortaplan är nyttiga siffror när bokslutet summeras. Kändes som om di blågule fightades för varandra och inte fokuserade på en viss Mr Zlatan, som ibland får allt strålkastarljus på sig. På ont och gott. Igår tror jag det var bra att Malmöpågen satt hemma och kollande in matchen på TV. Det var ett lag som uppträdde och dom gjorde det gemensamt.
 
I veckan väntar Finland hemma, en match som svenskarna naturligtvis ska vinna i teorin, frågan är hur det blir i praktiken. Mitt tips är 2-0.
 
Idag njuter vi av sommarvärmen, blåränder. Sen lyfter vi å satsar framåt mot en bra träningsvecka, som summeras med hemmamatchen mot Lyckeby på lördag. Ser faktiskt redan fram emot den matchen  / BloggarBill   

Inga kommentarer: