söndag 19 juni 2011

Förutsättningar som förstörde





15 mil enkel väg genom Smålands djupa skogar var en del av min fredagskväll. Målet var ju Ryssby, en ort som vi tidigare firat stora triumfer i. Det var ju här vi kvalade upp i trean förra gången efter en rysare in i slutminuterna. Nu blev det ju en repris på begreppet rysare som ni kan läsa om i matchreferatet så jag skall ägna några rader om förutsättningarna istället.
Förra årets bottennapp när det gäller plan var väl tveklöst Gamla Värendsvallen men Lunnavallen i Ryssby ligger inte långt efter.Ligger vackert men minimått och ojämn som en gammal grusväg ger ju ingen möjlighet till skönspel. Ingen ursäkt till poängtappet men vi spelar ju faktiskt i div. 3 så då måste det ju finnas nån rim och reson. Ju högre upp i seriesystemet man hamnar måste inte bara kvaliteten på spelarna höjas utan även underlaget.

En annan faktor som hade stor inverkan på spelet för båda lagen var dagens matchledare som det så fint heter. En domare som inte märks brukar man säga vara en bra domare. Normalt sett brukar jag inte kommentera domare eftersom jag vet vilket svårt uppdrag det är men denna gången går det inte att undvika. Redan från start visade han en attityd där han satte sig själv i främsta ledet och det dröjde inte länge innan korten höjdes i skyn och då för struntsaker. När matchen var över hade hemmalaget 6 varningar och Berga 3 i en match som var snäll och förutom ett par gånger kliniskt ren från närkamper. Båda lagen hämmades och tilläts inte spela fotboll och den irritation som uppstod i slutet får matchledaren ta på sig. Dock får man väl säga att han var konsekvent mot båda lagen i sin dåliga spelförståelse.

Som tur är så var detta ett undantag mot dom strålande domareinsatser som vi haft tidigare under serien.

I bilen hem hade jag en tredjedel av Muppet Show vilket var berikande eftersom man fick en annan syn på fotbollen och vad som var rätt och fel åskådliggjord. Ett brinnande intresse och omtanke för killarna gör att dom lägger ned tid och resurser. Jag tror inte alla förstår hur viktiga dessa "Järnladys" är för föreningen och laget ute på plan. Vem fixar fikat, vilka åker alltid med på bortamatcherna, vilka ställer alltid upp? Jo våra damer i vår berömda trio "Muppet Show". Bock och tack till er alla.

Inga kommentarer: