söndag 17 juni 2012


Bills positiva klavertramp - sommarens höjdpunkt!



Bill hade ju en liten vadslagnings firma med rehab gänget i torsdags, Skön läsning att killarna tror mer på laget än pessimisten. Själv tror jag inte att IFK Berga kommer förlora en match i år, kanske har jag fel men magkänslan och övriga tecken tyder på att jag kommer få rätt.
Nu avfärdade vi ju Östria Lambohov igår, förvisso enligt rapporter inte utan vissa besvär men det visar ju att vi är i toppen för att stanna. Just nu är det en pardans mellan IFK Berga och Smedby AIS.
Otroligt starkt att ta tre poäng borta mot ett starkt hemmalag. Nu väntar ett på uppgående Söderköping även denna gång borta. Konstgräs och sen (20.00) kvällsmatch blir något att bita i för våra killar. Denna gången skall jag finnas på plats, 46 mil t.o.r skrämmer inte!


För Bill är det bara att plocka upp tre guldmynt och samtidigt nedvärderas som tipsexpert.

Trots att det var bortamatch i Östergötland så stod det inte still på Bergavik. Årets livligaste tilldragelse gick av stapeln fredag till söndag. FOTBOLLSKOLAN!

85 killar från 03-07 sprang i fredags runt Bergavik likt en flock yra höns jagande den så åtråvärda bollen. I första anblicken ställer man sig frågande hur Rektor Mathias och de andra ledarna skall få ordning på detta?

Nu brukar det lösa sig nästan omgående och vän av ordningen ser en viss charm i kaoset, vilken energi! Att det finns så små fotbollskor och att dom kan få sådan fart. När blygheten försvunnit och greppet om pappas eller mammas hand lättat så ser man bara glädje i ögonen.

Nu kör vi!
Nu skall EM spelas på hemmaplan, temat är just EM och varje nation har ett lag. Vem vet vi kanske har en framtida Elm innanför Bergaviks grindar.

 Fotbollskolan är nog det som personifierar ungdomsfotbollen i IFK Berga. Utveckling i kombination med ett stort lass glädje och lek skapar vår framtida startelva. Bonus i kråksången är att det byggs upp en gemenskap på plan och vid sidan om, det som så ofta benämns Bergaandan.
Lugnet före stormen!





Så ett stort tack till Mathias och alla ledare samt alla föräldrar som har gjort denna helgen till ett fint och roligt minne för så många. För IFK Berga och framförallt killarna är ni guld värda. 

Inga kommentarer: