torsdag 7 juni 2012


Kända ansikten från det förgångna!


På lördag är det så dags för vårens sista hemma match. Lindö FF från Norrköping gästar Bergavik och samtidigt återvänder en profil från gamla anrika Fredrikskans. Tränare för Lindö är nämligen inte en allt för okänd spelare vid namn Mikael Blomberg. Efter några säsonger i Kalmar FF återvände han till ”Peking” och nu alltså i Lindö FF.




Vad kan vi då förvänta oss på lördag? Lindö FF är ett spelande lag där de bakre leden bygger upp spelet. Bill och jag såg dom i Färjestaden i våras och blev lite imponerade av deras spelide. Vassa yttrar och en målfarlig forward på topp men det finns givetvis brister. Ett av dom är väl tempot på naturgräs eftersom man är van vid konstgräset. Laget får dock inte underskattas men med det tempo och kvalitet i passningsspelet som är IFK Bergas varumärke så skulle det förvåna mig om det inte blir tre nya friska poäng.

Nu när Smedby vann över Östria Lambohov vore det extra gutt med en seger på lördag för att sedan följa upp den med en trepoängare borta mot Östria Lambohov. Då är det bara två lag kvar som gör upp om det!

När vi ändå är inne på profiler så kan man ju inte undgå att titta lite i arkivet. I tidernas begynnelse, nja kanske inte så långt tillbaka men nästan så spelade man även då fotboll. En del säger man ju om att då hade han i alla fall mer hår men här vete katten? Känns han igen?

Snart är det uppehåll och en lång väntan tills allt sätter igång igen. Visst kan vi njuta av EM fotbollen men har du inget för dig den 21 juli så ta dig ner till Bergavik IP. Då går IFK Berga dagen av stapeln med årets Kubb tävling. För en tvåhundring kan du och dina kompisar anmäla ett lag och tävla mot andra om sköna priser samtidigt som du får en heldag med festligheter. Anmäl dig nu!!

Nu drar jag mig tillbaka för att snart lägga huvudet på kudden. Ha en skön kväll!

Inga kommentarer: