torsdag 21 juni 2012


MOT NORR TILL SÖDER!

8 mil kvar!
Vägbeskrivningen i Google sa 22,4 mil vilket inte skrämde allt för mycket. Sjönk ner i förarsätet och drog norr ut i solskenet, målet Söderköping hägrade. Sakta men säkert minskade siffrorna på vägskyltarna och efter lite drygt två timmar körde jag upp på grusparkeringen vid Arenan.

En typisk idrottsplats med drag av storstadsförort, trist och steril omgivning men det var planen som fick mig att resignera. Konstgräs som hade sandats till det grövsta, på vissa håll så mycket att bollen inte studsade. Vid sidan om låg en naturgräs plan som var som rena rama golfgreenen. Det här bådade inte gott.

Gomez tog för sig, ser bra ut inför hösten!
Tänker inte orda så mycket om själva matchen för den finns refererad på hemsidan utan jag väljer att kommentera och belysa två andra faktorer.

Domarens påverkan på matchens utseende och killarnas felaktiga fokus.
Jag förstår till fullo att spelare och ledare blir frustrerade och rent ut sagt förbannade när agerandet från domaren är så katastrofalt dåligt som idag. Bristen av konsekvens samt att man är så påverkbar av spelarnas synpunkter skapar osäkerhet och dåligt humör bland spelarna. Till hans försvar måste man dock säga att sett till matchen i nittio minuter så var han lika dålig åt båda håll.

Herr Holm är tillbaka!
Detta får dock inte vara ett hinder för spelare på denna nivå, fokus måste ligga på den egna prestationen. IFK Berga lyckades inte med detta mer än i de sista 15 minuterna och då gav det resultat. Med mer kyla så hade vi vänt åter till Kalmar med tre poäng för som lag var vi betydligt bättre. Här måste bänken vara ett föredöme vilket sviktade betydligt emellan åt denna onsdag.

Trots allt en viktig poäng och fram för allt förlustnollan intakt. Detta lägger en härlig grund inför hösten. 25 poäng i halvtid visar att IFK Berga kommer vara med och slåss om ädlaste medaljer i oktober.

Tre faktorer har varit avgörande

       Defensiva spelet, sju insläppta mål på 11 matcher talar sitt tydliga språk.
      Den breda truppen, många tunga skador men hålen har täckts ypperligt.
     Bortaspelet, 14 poäng av 18 möjliga. Bara två insläppta mål.

Sedan har vi tre riktiga utropstecken i dagens trupp.

     Emil Håkansson, vårens spelare!
        Robin ”Bror” Karlsson, omskolad till mittfältare som gjort det med bravur!
    Tommy Berg, verbalt viktig och en målvakt av rang. Två straffräddningar!

Nu tar laget vila ”Bill” återkommer på söndag sedan är det väl vila för oss också.

Inga kommentarer: