tisdag 12 juni 2012


Efter solnedgång kommer en gryning.


Likt Poltava blev det i går en ny förlust för Sveriges kämpar i Ukraina. Denna gången var väl inte slaget lika blodigt men likt som förr var de svenska krigarna dåligt utrustade och ledda av en vilsen härförare. Ja analyserna om vad som gick fel och vad vi kunde göra annorlunda kommer väl ältas i tablåerna de närmaste dagarna. Frågan är bara om inte sanningen är enklare och mer lättläst än vad vi innerst inne vill förstå.

Sverige är kanske inte bättre än 12-16 nation i Europa och om så är fallet är det igentligen inte så dåligt med dom förutsättningar vi har med klimat och att vara ett litet land. Då är det ju en prestation att ha kommit så pass långt som till EM slutspelet och än med lite mirakel finns det ju en chans.

Vi var längre men kom till korta!
Jag lämnar den blå gula fanan där vid och återgår till den blåvita, inte Finland nu utan IFK Berga. Laget som ligger på en andra plats obesegrade och endast sex insläppta mål. Där kan man prata om prestation. Förvisso tappade vi poäng sist men jag säger det igen. Det finns inget lag som kan spela på topp i 22 matcher så därför är det oerhört starkt att ta en poäng när det är grus i maskineriet och motorn har skurit.

Därmed inte sagt att man får vara nöjd men ibland är det bra att ha båda fötterna på backen. Är övertygad om att poängtappet kommer ge extra adrenalin kick i nästa match mot Östria Lambohov. IFK Berga är ett spelande lag, förmodligen det bästa när det gäller just laganda i serien. Det krävs dock att man har fokus på rätt saker och inte ödslar krut och ork på andra aktörers beteende. Det var här vi brast sist! Visst domaren var inte bra men kom inte och säg att det var på grund av honom vi förlorade för vi skall med den styrkan vi har kunna slå Lindö FF. I lördags var det en inställningsmatch som vi förlorade poäng på mot ett lag med större vilja. Nu lägger vi den matchen till historia böckerna och blickar framåt.

Två bortamatcher avslutar vårsäsongen, Östria Lambohov och Söderköping. Sistnämnda laget vann senast mot Nybro efter att ha spelat med en man kort i 87 (!!!!) minuter. Sex poäng på dessa matcher så är det en intern match mellan Berga och Smedby vilket lag som går upp.

Till sist ett grattis till U-Laget för segern ikväll mot R/M. 3-0 med mycket mersmak.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bästa lagandan i serien?