söndag 3 juni 2012


Skall man skratta eller gråta?

Till att börja med så handlar detta inte om Nybro IF, en förening jag lider med när det gäller förutsättningar till att bedriva fotboll. Att trots detta göra Fotbollens dag till en fest med en härlig inramning skall man ha en eloge för. Nej detta handlar om de styrande i kommunen Nybro.

Att inte kunna erbjuda hemmalag och gästande ett bättre underlag i juni månad än det som vi såg på Victoriavallen igår är ett svek mot idrottsrörelsen. Förvisso spelar vi på femte nivån i spelsystemet men dock allt har jag bara sett en plan som kan ha varit värre, Gamla Värendsvallen. Den är nu riven och lagen spelar på nya planer kanske är det något att ta efter.
Nybro IF satsar på egna ungdomar i bygden, det är nog dags att politikerna gör det samma och lägger en ny gräsmatta värd namnet.
Victoriavallen?

Victoriavallen?













Gott var det dock med en seger mot ett lag som vi alltid haft svårt mot. Ett trendbrott efter en gedigen arbetsinsats från alla aktörer.


Vi närmar oss nu halvtid och tabellen ser onekligen skön ut, vi ligger ju och lurar i vinnarhålet. Med den breda truppen så är jag allt mer övertygad om att vi går om i spurten på raksträckan.

Matchen igår visade på en ny sida av IFK Berga, ett grovjobbande lag som aldrig gav sig. Trots underlag och fysiskt spel vek man aldrig ner sig vilket förr var en tätt förekommande bild. Vad är då skillnaden mot tidigare år?

En viktig del är det stabila försvaret där ”Jocke” med sin rutin lugnar ner övriga men framför allt genom vårens stora utropstecken Emil. Samarbetet mellan dessa två är stundtals lysande vilket också visar sig i tabellen. 4 insläppta på 8 matcher, delad förstaplats bland alla div.3 serier. Till sin hjälp har dom också haft en central defensiv mittfältare vid namn Conde. ”Åldersmannen” täcker av ytor, håller i boll och på så sätt styr mycket av spelet. I dessa tre ligger mycket av hemligheten bakom IFK Bergas topplacering.

IFK Berga spelar idag ett spel där man vill framåt men samtidigt tänker alla från målvakt till siste anfallare defensivt. Förr var man tvungen att göra 4 mål för att ta poäng idag räcker det med 1-2. Låter det tråkigt, tro mig det är det inte för trots det defensiva tänket spelar IFK Berga en offensiv fotboll. Tränare Gunnarsson har verkligen lyckats få in en spelide innanför skallarna och det har ju givit resultat. En triumf för tränarduon.

Trots tre tunga skador har laget placerat sig i toppen mycket beroende på att andra spelare tagit sitt ansvar och klivit fram. Just kollektivet är grunden till årets framgångar som kommer räcka långt i år, håll koll på raksträckan i oktober. Men först väntar Lindö FF hemma och där efter två svåra bortamatcher i östgötarnas land.

Skickar till sist en hälsning över havet till Raukarnas förlovade land. Tom hoppas du inte blev sjösjuk och välkommen tillbaka i den helblåa dressen när du klippt navelsträngen från moderlandet.

Inga kommentarer: