tisdag 5 juni 2012

Tisdagsblogg & Lantz



Imorgon flaggar vi för blårändernas tabellplacering och för nationaldagen...



Igår spelade blårändernas bilaga borta mot Färjestaden. Vinst med 2 - 0. Ingen glimrande fotbollsunderhållning precis, men en kassaskåpssäker seger och tre poäng i trunken hem över Ölandsbron är viktig. Målskyttar Kim och Juan. Lagets insats var sisådär och många av spelarna såg lite för nochalanta och oengagerade ut på en hård och svårspelad Tallhöjden. Nåja, tabellplaceringen går inte att klaga på och bergabröderna placerar sig överst i tabellen. Gott nog.

Kvällens topp-tre-placering enligt mina blåvita glasögon hamnar hos;

Erik Åkerlind, en kämpe med ett stort blåvitt hjärta. Är svårpasserad i defensiven och har förmågan att kliva framför sin gubbe emellanåt och erövra boll. En egenskap jag gärna ser utvecklas av fler ytterbackar i svensk fotboll. Klart bättre i sitt passningsspel i år.

Juan Gomez har börjat få ordentligt med spring i benen. Bra rörelse och bra avvägningar när han ska möta eller gå i djupet. Är forfarande lite väl bollkär och både han och laget skulle tjäna på att han levererar bollen på ett och två tillslag för att sedan ta ny position. Men. Formkurvan pekar uppåt.

Erik Ghasemi gör sällan en dålig insats. Visade upp bra tajming i närkampsduellerna igår och fin kampinställning under matchens samtliga 90 minuter. Läser spelet bra och och personifierar på ett positivt sätt begreppet "lagspelare".
 
                                                            ---------------------------------- 
 
Trevligt att ta del av sportkrönikör Peter Ahléns reflektioner på tidningen Barometern igår. Den gode Ahlén är rätt ute, tycker jag, när det gäller slutsatserna kring IFK Berga. Tränare Gson och tränare Håkan Gustafsson kompletterar varandra väl och vi har ett ledarstab - totalt sett - där vi har rätt person på rätt plats. Det finns en härlig fotbollspassion och ambitioner i föreningen och det ska bli spänannde att se hur styrelsen hanterar situationen på några års sikt. 
 
                                                          ------------------------------------
 
Passade på att byta några ord med Joachim Lantz efter kvällens träning;
 
Vad säger du Jocke, vad är det som skiljer allsvenskan mot division tre. Hur ser du på IFK Bergas starka sidor och vad behöver vi förbättra?
Jag måste säga att jag imponerad av den teknik och snabbhet som flera spelare besitter. Det finns en bolltrygghet i laget och vi visar ofta bra energi och vilja.
 
 
 
Det finns naturligtvis förbättringspotential inom flera områden, men om jag ska lyfta fram ett område som skiljer sig mot elitnivån så är det den taktiska medvetenheten. I Kalmar FF var spelarna "mer skolade" och vi hade fler taktiska dispositoner som vi kunde skifta kring både mellan matcher och under en och samma match. Här har vi lite att jobba på i laget, men jag tycker att vi blivit klart bättre på detta under seriens gång.
 
Hur ser du på lagen generellt sett i trean?
Det finns många duktiga spelare i trean, däremot är naturligt nog bredden inte av samma kaliber som högre upp. Här kan man ibland överbelasta sitt spel mot en spelare som inte riktigt håller måttet. Så funkar det inte riktigt på samma sätt i allsvenskan. Råmaterialet är självklart vassare i allsvenskan.
 
Vad är det som gör att det fortfarande är lika roligt att lira boll. Vad får du din motivation ifrån?
Jag älskar ju fortfarande tävlingsmomentet. Det är alltid lika roligt att sno bollen från någon ungtupp och att vinna fotbollsmatcher. Det är viktigt att ha roligt på träningarna och det är viktigt att både känna och visa glädje när det går bra.
 
 
Imorgon hissar vi den blågula fanan och firar nationaldagen / BloggarBill

 


 

Inga kommentarer: