söndag 10 juni 2012

A-laget, B-laget och EM-laget

Mycket fotboll just nu. Igår lirade blårändernas A-team hemma mot Lindö i trean. Idag lirade blårändernas B-team hemma mot Lindsdal och imorgon startar EM-turneringen för våra blågula hjätar mot Ukraina. Vi börjar från början.

För ovanlighetens skull såg det försvarsmässigt riktig darrigt ut i första halvlek när blåränderna mötte Lindö på Bergaviks IP igår. Vet inte varför, men  många såg riktigt yra ut, nästan nyvakna. Om det var den tidiga starttiden eller inte ska jag låta vara osagt men vi var sega i både tanke och steg. Trots en ledning med 2 - 0 efter mål av Patrik och Marcus (lysande förarbete av Tjappe) hade vi det bekymmersamt i motvinden och östgötarna var löpvilliga och ställde hela tiden frågan till backlinjen som inte alltid hade klockrena svar att ge. Ett billligt reduceringsmål efter att vi skänkt bort bollen och ett billigt hörnmål i 44:e minuten efter statistagerande i det egna straffområdet. 

Vi var nog många som trodde att hemmalaget skulle ta över tillställningen i andra halvlek "mot skogen" och med vinden i ryggen. Så blev inte fallet, utan matchen ebbade ut och lagen hade ett par halvchanser var. Tyvärr blev det en lite gnällig tillställning från blårändernas sida, mycket beroende på att man inte var på tårna och kom sent in i situationera och förlorade mycket andrabollar. Är dessutom lite kritisk till matchningen igår då jag tycker vi är alltför fega med att våga ha offensiva spelare kvar på planen när vi  jagar seger i medvinden.

Min topp-tre-trojka igår:

Tommy Berg har inget att göra på målen. Kniper dessutom en straff och agerar med härlig pondus. Försöker få igång laget spelmässigt och mentalt, med snack och peppning och vill verkligen vinna matchen. Aktiv i 93 minuter.

Robin "Bror" Karlsson är i bra form just nu. Fint rörelseschema, rapp i steget och bra bollkontroll. Har även förmågan att komma med bra i boxen när det luktar avslut. Dock inte lika stark i positionsspelet som senast.

Juan Gomez gör ett piggt inhopp och oroar ständigt med löpvillighet och framfusighet. Har ett par halvchanser, men lyckas inte sätta pricken över i:et. Bra energi igår.

                                                            ---------------------------------

Segerraden för B-laget fortsätter. Idag manövrerades Lindsdalarnas uppställning ut och vinst med 2 -0 efter mål av Filip Quist. Efter lite vilsen inledning tog blåränderna tag i taktpinnen och nu har man ryckt i serietoppen. Utan att briljera tar vi en säker seger efter stabilt spel där vi kontrollerar matchen och visar prov på en bra försvarsarbete över hela banan.

Överbetyg till John Johansson, Erik Åkerlind och Simon Otter. Dessutom tummen upp för en nyinkallad Jonas Madsen som löser målvaktssysslan på ett utomordentligt sätt.

                                                           -----------------------------------

Imorgon gör Erik Hamréns elva debut i fotbolls-EM. Hoppas verkligen att "gamle" FF-giganten Rasmus Elm får speltid i detta EM. Det känns onekligen lite speciellt att få följa den yngste Elm i världsfotbollen. Man unnar verkligen den spelintelligente och genomsympatiske Rasmus ett riktigt internationellt genombrott redan 2012.

Det blir dock en knepig uppgift att slå hemmanationen Ukraina i premiären, men jag tippar 2 - 1 till di svenske efter mål av Kim Källström och ett sent mål av Martin Olsson i matchminut 88.


Kom ihåg var du hörde det först / BloggarBill  

Inga kommentarer: