söndag 15 september 2013

Det behövdes 93 minuter!

En sak är säker.  Att gå hem från en match med IFK Berga innan slutsignalen gått är att gå miste om hela kalaset. I går tog det 93 minuter innan avgörandet kom, då vi nästan redan hade givit upp.

Hörnan innan 1-1
Om vi backar lite så kan vi konstatera två saker som fick oss att höja på ögonbrynen när vi kom till Räppevallen strax utanför Växjö. Vädret var som en högsommardag, sol och värme, inte kan det väl vara mitten av september. Sedan var det där med Räppes målvakt, måste varit två meter och lite till ovan mark. Vår egen keeper nådde knappt till bröstvårtorna på honom och Lantz var huvudet kortare. Inga höjdbollar här inte.

Hur såg det då ut, tja till börja med försökte IFK Berga komma underfund med den ojämna och långhåriga planen. Hemmalaget började bäst med ett bra passningsspel där man med förkärlek spelade på vänsterkanten. Vid just ett av dessa anfall hamnade bollen centralt utanför straffområdet, välplacerat skott och underläge med ett noll.

IFK Berga spelar stressat och utan självförtroende vilket visar sig i dåliga passningar och svårt med positionsspelet. Första halvtimmen saknades mittfältet och försvaret läckte betänkligt. Endast ett par spelvändningar gav i detta läge en strimma av hopp men avsluten var tama. Efter en hörna hamnade så bollen på högerkanten och ett inlägg letade sig fram till en kvarglömd Lagesson som med en lobbnick lyckades få bollen i en snygg båge över målvakten och in i mål. Matchuret stod på 33 minuter och nu kom en scenförändring som skulle stå sig matchen ut. IFK Berga kom att äga boll och pressa hemmalaget allt mer. Stundtals spel mot ett mål men det saknades en bit, avsluten. Man tråcklade centralt och försökte spela sig ända in på mållinjen istället för att söka sig till fria ytor som det fanns gott om. Vi räknade till endast två skott på mål i 90 minuter.

Fattas en decimeter.
Efter 65 minuter kom första bytet kanske det skulle kommit redan i paus, Calle Holm ersatte Björklund. Calle blev en injektion med sitt slit och kamp. Bolltempot ökade och Räppe hamnade allt längre ner. Fram till straffområdet, sedan tog det slut gång på gång.
I 80:e minuten kom så nästa byte när ”Fjädern” kom in och Albin klev av. Pressen fortsatte och blev intensivare när Räppe i 85 minuten fick en man utvisad. Vi fick dock vänta till tredje övertidsminuten innan vi fick använda våra strupar. I en tilltrasslad situation fick ”Fjädern” inte bara en chans innanför straffområdet utan tre och det gav resultat. 1-2 och tre poäng var bärgade rättvist men ack så jobbigt.

Dagens målskyttar.
En kämpaseger där IFK Berga många gånger spelade för svåra bollar som fastnade i ett kompakt försvar. Mittfältet hade det svårt och försvaret hade stora problem med Räppes djupledsbollar. Framåt uddlöst men trots detta vinner man under stor press än en gång en måste match. Starkt gjort.

Extra beröm till ”Tjappe”, Emil och Calle Holm, resten kan betydligt bättre. Nu är glappet ner lite större så det är med allt att vinna och inget att förlora man nu kan ta sig an Asarum på lördag. En seriefinal vi ser fram emot och som förhoppningsvis kan avgöras till vår fördel under ordinarie tid.

Till sist, jag såg dig Calle Holm. Bara hoppas att ingen halkar!