söndag 1 september 2013

Kryss i derbyt

Oavgjort i höstens derby mellan Nybro och Berga. 1 - 1.
 
Ikväll rullande den vita Volvon stolt in på parkeringen vid Victoriavallen i Nybro kl 16.45. Återstod  15 svettigt nervösa minuter till ett blixteviktigt och blytungt derby mellan ett formtoppat hemmalag (16 av de senaste 18 poängen) och ett gäng blåränder som sett lite tveksamma ut under flera av höstens matcher.
 
Vädermässig en perfekt 1 september med 16-17 grader och syrerikt i luften efter en hygglig regnskur. Mattan såg bra ut, kanske lite långraggig förresten, å korven låg på grillning. På läktaren var det bra tillslutning och de som kom sent hade svårt att hitta platser. Bra förutsättningar för ett fotbollsderby alltså.
 
Vi tar det från slutet först. Efter 93 minuter blev det delad poäng. 1 - 1 och två lag, där nog ingen, var nöjd med resultatet.
 
Inledningsvis så startade bergaboysen bra och såg starka ut första 10. Trummande på bra och satte press på Nybro som hade svårt att freda sig, dock utan att några egentliga lägen dök upp. Därefter jämnade spelet ut sig och lagen tog ut varandra den kommande kvarten. Med knappa 15 kvar av första kom ett riktigt vackert anfall där Albin Carlsson höll i bollen och Niklas Rydasp kom på en lång överlappning - med inlägg - som Mårtensson kastade sig djupt ner å fick pannan på. Med studs i ett halt gräs fick bollen lite extra skjuts och 1 - 0 var ett faktum. Onekligen rättvist då Berga precis innan  missat helt öppet mål genom Robert Björklund som även hade ett listig skarvning strax utanför stolroten. 1 - 0 till Berga i paus med klar mersmak.
 
I andra halvlek känns det som om blåränderna tappar lite av sin initiativkraft och energin finns där inte riktigt. Nybro kvitterar efter att "halva Bergalaget" agerat taffligt och tveksamt. Det fanns åtskilliga möjligheter att erövra bollen innan den till slut hamnade i nätmaskorna. Det håller inte att springa brevid "å lalla", utan det krävs beslutsamhet.
 
Nybro något bättre i den andra halvleken och vid ett par tillfällen var det flipperspel inne i Bergas straffområde efter frisparkar och hörnor. Slutresultatet får dock anses rättvist, även om inget av derbylagen kan känna sig nöjda med 1 poäng i tabelltoppen. Asarum rycker i serieledningen och lagen runtikring fick en fribiljett. Imorgon Moheda mot Myresjö. Pust.
 
Topp tre i detta derby enligt mina blåvita glasögon delas ut till:
  • Niklas Rydasp tog chansen som högerback och bjöd på fin bolltouch och åtskilliga "på-läppen-pass". Dessutom bra följsamhet i det defensiva jobbet. Låg bakom inlägget till Bergas 1 - 0 mål. 
  • Albin Carlsson är outtröttlig. Löper energiskt både i offensiv och defensiv och även om han inte skapade några direkta avgörande lägen idag så bidrar han till att sysselsätta hela sin högerkant.  
  • Hugget som stucket mellan Tjappe och mittfältskollegan Robin Carlsson. Har sett bägge bättre i år, men trots att formkurvan inte står på topp höll de ihop mitten på ett bra sätt. Gediget, även om det inte sprudlade ikväll. 
 
Nu är det 15 poäng kvar att fightas om å då menar jag verkligen fightas. Det håller inte att bjuda till halvhjärtat emellanåt. Nu måste hela det blåvita föreningshjärtat bulta å banka med grillarglöd. Är medveten om att det är flera spelare som kanske inte är i bästa form just nu, men som ändå sliter å försöker och det är det som krävs för att få till en rejäl islossning. Det finns inga genvägar. Just imorgon öppnar sig en ny träningsvecka och nu handlar det om att få tillbaka klippet i steget, känslan att vi är starka som lag och vetskapen om att vinnarkänslan ligger bakom knuten å bara väntar. Dax att ratta in vinnar-radarn. Nu vänder vi "på skiten". Nu är det 15 klassiska "höstpoäng" som ska hämtas hem. Definitivt ingen omöjlighet om du frågar mig.
 
Ge er själva chansen att få vara med och spela betydelsefulla matcher i höst killar / BloggarBill 
 
 
 
 

Inga kommentarer: