torsdag 26 september 2013

Vad gör du kl 16.49 på lördag?

 
180 minuter plus tilläggstid kvar av division tre sydöstra 2013. Faan i mitt timglas, nu börjar det verkligen dra ihop sig, de sista sandkornen är på väg in i framtiden. Dragkampen om kvalplatsen går vidare mellan Berga och Myresjö. Det vore naturligtvis en riktig höjdare att få följa IFK Berga i ett spektakulärt triangelkval där två platser till nästa års tvåa står på spel. Puh å pust, har inte bestämt mig än om jag ska våga ta den vita Volvon till Värnamo för att följa seriens näst sista 90-minutare.   

*****

Satt å kikade på höstens resultat för Berga å för kommande motståndare Värnamo. Kan inte påstå att jag blev särskilt mycket lugnare.
  • Värnamo har tagit 17 poäng i höst hittills
  • Berga har tagit 15 poäng i höst hittills
*****

Lördagens drabbning känns som en knivig uppgift för ett inte alltför formstarkt Berga. Men. Det finns alltid ett men. Jag hoppas verkligen att spelarna plockar på sig blåställen i dubbel bemärkelse och visar att det går att plocka poäng på ren å skär vilja också. Sett till kvällens träning måste jag dock krasst konstatera:
- Vi är illa ute. Vi är jävligt illa ute.   

*****

Kalmars röda bröder knaprar poäng i allsvenskan trots knackigt offensivt spel. Nannes manual för defensivt grundspel skulle inbringa åtskilliga kronor på Blocket. En tusenlapp är bjudet!

*****

Ska vi få ett länslag i ettan 2014? Jakten på den efterlängtade platsen känns faktiskt vidöppen i och med Oskarshamns förlust i förra omgången. Det känns som om firma Ville, Wittberg och compani fortfarande har chansen att dricka skumpa, även om det är fördel Oskarshamn. 

*****

IFK Kalmars damlag har vaknat till i elfte timmen. Tre raka och hux flux är man med å hugger på 2014 års elitetta även om slutprogrammet är tufft. Viss faan behöver vi Gröndals Giganter i ettan.

*****

På lördag mellan kl 15.00 och 16.48 står tiden still. Värnamo möter Berga i en match som kan vara avgörande för utgången av serien. Frågan är hur fotbollsvärden ser ut 16.49, blåränder. Ge er själva chansen att lira ett positivt kval / BloggarBill 
 
 

Inga kommentarer: