torsdag 12 september 2013

Passningsspel, frigående höns och 12 poäng

 
 
Igår drog den vita Volvon till Möreland för match mellan bilagorna i Bergkvara och Berga. Broder Bull satt bredvid och gav en målande skildring av vackra vyer, fantastisk sjöutsik och finfina fotbollsplaner på västkusten (!). Nåja, Hagaborgs IP strax söder om Bergkvara city är en sympatisk idrottsplats där vi dock haft svårt å vinna med bilagan. Historien skulle upprepa sig. 2 - 0 till ett starkt Bergkvara med en hel drös av A-lagskomptens i startuppställningen.

En första halvlek där blåränderna var värda något mål - närmast med en boll i stolpen av mellanrydasp - men där Bergkvara var fysiskt starkare och gick till pausvila med 2 - 0. I andra halvlek blev det mållöst även om hemmalaget hade ett par tillfällen att utöka ledningen. Tycker trots förlusten att laget får godkänt mot ett bra motstånd. Nyttigt för U-lagets spelare att mäta krafterna mot tufft seniormotstånd. Stort plus i kanten till Erik Gashemi för bra positionsspel och rejäla närkamper. Även Filip Berg glimtade till och visade prov på fin spelintelligens. Annars var det seniortruppens spelare som störde hemmapojkarna emellanåt med starka insater från Calle Holm, främst i första och en verbalt dirigerande mittbacks-Lindberg. Fjädern hal å listig framför mål, men borde nog målat vid något tillfälle. Summasummarum en rättvis hemmaseger.

*****

27 sekunder fotbollsZLATAN räckte. Ett VM i Brasilien skulle smaka mumma.

*****

Nere på blårändernas träning i kväll. Hygglig fart på spelövningarna och bra passningsspel. Upprepar, bra passningsspel. Jag tar det igen, bra passningsspel. Sett till senaste matchinsatsen mot Lammhult då passningskvaliten var usel krävs nu upprepning av senaste veckans "träningspassningsspel". Helvete killar, här finns en förbättringspotential till på lördag som är gigantisk. Budskapet är: Gör din kompis bra, ge honom en bra passning. Då finns det stora möjligheter att du får en bra passning tillbaka. En bra passning bidrar till att mottagen får mer tid att leverera sin passning. Slutpassat och slutsnackat. Nu levererar vi.
 
*****
 
Vice ordförande Siggovitch och ordförande Mårtensson låter sig väl smakas av torsdagsfikat...
 
Torsdagkvällar är fikakvällar. Idag hade Eva stekt ägg. Ojoj. Proteinrika ägg från frigående höns ger energi. Som spets låg där ett gäng knapriga bacon. Vad mer kan man begära? 
 
*****
 
Blåränder, nu återstår det 12 poäng att fightas om. Vi är inne på upploppet. Håll huvudet högt och notera målsnöret, men fokusera på lördagens match borta mot Räppe. Med rätt löpvilja och rätt passningsspel så får vi med oss tre pinnar hem i bagaget / BloggarBill   

 

 

Inga kommentarer: