torsdag 5 september 2013

Löser vi ekvationen?

5 segrar ger 15 poäng. Är det realistiskt eller över huvudtaget möjligt?
 
Nu återstår det 5 matcher och 15 poäng att kriga om innan vi gör bokslut av division tre sydöstra, blåränder. Frågan är, vad talar för och emot IFK Berga denna höst. 

Potentialen
Potentialen att knipa fem raka finns där. Absolut. Kvaliten i truppen finns, men det gäller att få ut all spetskompetens i ett kollektiv 90-minutare också. Det handlar om att vara bäst när det gäller. Tycker att laget under ett antal matcher i år haft tunga förväntningar och krav i en favorittung ryggsäck. Släng ryggsäcken, nu är det bara att gasa, killar.  


Truppen
Från att ha varit nästan två division III-lag när säsongen startade så har truppen tunnats ut ordentligt under året. Efter sommaruppehållet så har skador och bortovaro gjort att träningstruppen varit liten. Alltför liten. Min bedömning är dock att vi fortfarande har kvar så mycket spetskompetens i träning och match att vi ska kunna utmana om topp två. 


Formen
Frågan är om formen finns där? Ärligt talat så är jag lite osäker. Det är lite för många som inte har sett toppade ut både på träning å match under hösten. När inte formen är hundra så krävs det en ohyggligt större mental laddning för att kräma ur det man har än när allt flyter på. Nu handlar det om att stolt kunna ställa sig framför spegeln och vara nöjd med sin prestation kl 15.50 på lördag. En liten ljusning faktiskt...faktum är att kvällens träning var det bästa jag har sett spelmässigt i höst...


Spelprogram
Tre hemmatcher och två bortamatcher återstår. Det känns som om kampen om topptvå kommer att stå mellan Asarum, Berga och Myresjö, med Nybropojkarna som utmanare. Om man ser till det återstående programmet känns det som att Asarum - på pappret - har det tuffaste programmet. Hittills har hösten bjudit på sommarplaner men huxflux är det blött, tungsprunget å mer kampfotboll. Det gäller att kunna byta fokus snabbt om det behövs. 


Framgångsnycklar

Vilja -  Vi måste brinna för att vinna, blåränder.   

Våga - Vi måste tro på oss själva. Bjud på glädje, mod och stolta Bergatröjor. 

Vinn - Segrarna kommer, om vi klarar av att mobilisera rätt vilja och rätt mod.
 
 
Nu kör vi blåränder. På lördag kl 14.00 inleder vi slutspurten på Bergaviks IP mot Lammhult. Personligen tror jag - om vi presterar på topp - att vi kniper 15 poäng i höst / BloggarBill
 

Inga kommentarer: