söndag 22 september 2013

Grattis Asarum !

Asarum tågade igår ut från Bergaviks IP som seriesegrare...

Snabbare. Starkare. Självsäkrare. Asarum vann ganska enkelt över Berga i lördagens seriefinal. 3 - 0 till bortalaget som imponerade med raketomställningar och säker defensiv. Det var egentligen bara första kvarten som blåränderna hotade och tyvärr blev Asarums, något oväntade, 1 - 0 spiken i kistan för hemmalaget. Berga hade ett riktigt bra läge att ta sig in i matchen i inledningen av andra halvlek, vid ställningen 0 - 2, men Mårtenssons friläge landade på en utrusande målvakt. Resten blev mest en transportsträcka för ett riktigt bra bortalag som med gårdagens vinst defilerar hem seriesegern med två matcher kvar att spela. Imponerande. Stort grattis blekingar.
 
*****

Min analys är att Asarum redan idag har en trupp som kommer att överraska många lag i tvåan redan 2014.
 
*****

Nu gäller det att studsa tillbaka omedelbums till den knepiga bortamatchen mot Värnamo som vaknat till liv å presterat en stark höst. Skaka av er gårdagens nittiominutare och fokusera på kommande uppgifter. Det kommer sannolikt att krävas två segrar för att knipa kvalplatsen. Myresjö har visserligen Asarum borta i nästa omgång med tyvärr tror jag inte vi kan få någon hjälpande hand då motivationen hos hemmalaget inte är på topp och då segerfestandet nere i Blekingeland sannolikt tar ut sin rätt. Alltså. Det hänger på våra egna prestationer och resultat om vi ska knipa kvalplatsen. Budskapet är enkelt: Lita inte på en jävel. Vi ska fixa två segrar och sex poäng av egen maskin. Det är den mentala hemläxan att göra och ta till sig bergaboys.

*****

Kalmar FF mot Gefle 0 - 0. Någon som är förvånad?

*****

Lindsdals IF spelade oavgjort i gårdagens hemmamatch mot Rosengård. Det känns som om Oskarshamn sitter i förarsätet och med en vinst idag borta mot BW 90 så tror jag vi har fått ett nytt division tvålag från länet. Blir det förlust för mellanlänets stolthet så känns det åter vidöppet... 


*****

Två omgångar kvar blåränder. Nu fokuserar vi på rätt saker / BloggarBill
 

Inga kommentarer: