torsdag 1 maj 2014

Blekt, blåränder


Blekt blåränder. Jävligt blekt. Ett högst beskedligt IF Limhamn Bunkeflo åker hem med tre poäng i bagaget efter vinst med 2 - 1 nere på Bergaviks IP. Å då ska man ha i åtanke att skåningarna lirade med en spelare mindre i nästan 70 minuter.
 
Berga började bra med ett stort bollinnehav och skulle tagit ledningen redan i den 10:e matchminuten då Marcus "Fjädern" Rydasp rakade bollen över efter ett snygg bakåtspel av Marcus Mårtensson. Intentionerna fanns där och Berga kom runt på kanterna emellanåt dock utan att skapa några egentliga farligheter. I den 21:e matchminuten rivs Fjädern ner och domaren bedömer det som ett frilägesutvisning (kändes som en riktigt hård bedömning). Några minuter efter utvisningen rinner en Bunkeflospelare igenom enkelt och rullar in 1 - 0 till bortalaget. Resten av halvleken har Berga mycket bollinnehav men det är dåligt passningstempo och det är ingen riktig spets i anfallen.
 
Andra halvlek är bare tre minuter gammal när Bunkeflo gör 2 - 0 efter en hörna där Berga inte får bort bollen som efter skott med touch seglar över Philip i målet. Rullgardin ner. Berga gör två snabba byten då Fredrick Roskvist byter av Fjädern och Simon "Tjappe" Gustavsson kommer in istället för Albin Carlsson. Initiativfattigt och omständigt med boll gör att bortalaget hela tiden hinner ställa om, täcka yta och stå rätt. I den 60:e minuten får Roskvist på ett hyggligt skott som målvakten styr rakt i gapet på Mårtensson som dock sätter returen på keepern. Aj, aj, aj.
 
Lagesson tröstmålar på nick i 93:e minuten efter välavvägt inlägg från Ljung. Innan dess har Ola P även bytt in Benjamin Knezevic istället för Emil Sjöstedt och flyttat upp Lagesson i anfallet. Längre än till en reducering räcker dock inte Berga och fortfarande ingen poäng i tvåan på hemmaplan. Idag 212 åskådare i en solig men isande vind nere vid Kalmarsund. Spelarkritiken tar vi en annan dag. Blekt som sagt, med få ljusglimtar.
 
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om upptakten av årets serie. Kan inte säga att jag är jätteimponerad av motståndarlagen. I tre av fyra matcher har blåränderna definitivt varit med å nosat på poäng, men oskärpan framför mål har varit blytung och några av baklängesmålen hamnar på kontot "nybörjare i en högre serie". 
 
IFK Berga har en långsiktig och en kortsiktig målsättning, där det under 2014 handlar om att klara nytt kontrakt i tvåan. Jag tror det måste upprepas för killarna att man just är i en ny serie - högre upp - och att det inte håller med hängande huvuden när det går tungt. I år handlar det om att visa vilja å mod och vinna rätt matcher samt att kriga i resten. Serien ser ut som om den skulle kunna dela upp sig i "två läger" å då gäller det att inte tappa poäng mot konkurrenterna i samma skikt. Tyvärr gjorde vi det idag, då Bunkeflo knappast kommer att finnas med i toppskiktet.
 
Deppa idag. Kasta av sorgemanteln redan imorgon. Njut av att få spela fotbollsmatcher i division två. Det kommer en ny match redan på söndag å sen är den länsderby mot Vimmerby på hemmaplan. Så upp med bröstet, blåränder och sträck på halsen / BloggarBill 
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Har ni bilder på matchen?