söndag 18 september 2011

Rysk klapp-klapp avgjorde

Robin och Jalal avgjorde matchen med varsitt klassmål !!!

Vilken nagelbitare, ordförande Mårtensson!
Vilken rysare, igår lördag. Efter 96 minuter står blåränderna som segrare med 2 - 0 mot Saxemara efter en nagelbitare av XL-format. Det ska sägas direkt, detta var kramp personifierat. Truppen är inte riktigt fräsch i nuläget, det finns lite skavanker här å där och sammantaget med matchens betydelse gav det ett minst sagt tveksamt intryck. Massor av tekniska fel i passnings- och mottagningssituationer som jag inte sett på hela året. Å inte infann sig kampinställningen heller. Desto skönare då att ändå lyckas knipa trepoängaren. Amen.

Avgörande för matchen blev de klassinsatser som gjordes i samband med målen. 1 - 0 målet i första halvlek var ett gammalt klassiskt ryskt klapp-klapp-spel (från den gamla goda hockeytiden). Bollen gick som på ett blåvitt snöre mellan Patrik, Marcus, Tjappe och Robin som fullföljde i mitten och rullande in ettan. Gudabenådat vackert. Tvåan var inte ett dugg sämre där Grändås hittade Jalal med en vacker cross i 88:e minuten. Tränare Gson skrek som en stungen gris att Jalal skulle ta sig ner till hörnflaggan för att låta tiden gå. Jalal lyssnade inte på dom tonerna, utan hade redan bestämt sig för att gå på avslut. Likt en Thierry Henry i gammal Arsenalform vek han in i straffområdet och knorrade in 2 - 0. Elegant och ett riktigt lyckopiller som punkterade matchen.

Från mina färgade glasögon levereras följande topptrippel:

Ola Grändås spelade stort backspel igår. Aktiv, utstrålande självförtroende och deltog såväl i det offensiva som defensiva spelet på ett utmärkt sätt. Visade "nya sidor" i defensiven, då han allt som ofta läste spelet rätt och understödde backkollegorna och undanröjde farliga situationer. Klockrent backspel igår "Såsen" !



Ola Håkansson är riktigt svårpasserad när han får ner farten på motståndaren och får närkontakt. Svarade för ett par helt avgörande brytningar i avgörande skeenden på matchen. Är så där lagom småful i närkampsspelet, till glädje för det egna laget. Stark höst.    

Juan Gomez kom in i andra halvlek och visade hög svansföring. Bra mental inställning med hög löpvilja i omställningslägena både offensivt och defensivt. Var nära att dribbla sig igenom Saxemaraförsvaret vid ett flertal tillfällen. Nu väntar vi på pricken över i:et. 

Sett till tabelläge och de återstående två matcherna är min bedömning att det kommer att krävas ytterligare en poäng för att få lira division trefotboll även 2012. Två tuffa derbyn återstår mot Färjestaden borta och Nybro hemma i sista matchen. Nu höjer vi oss ytterligare, blåränder.

Vill samtidigt passa på att gratulera Oskarshamns AIK till seriesegern. Ett lag som stått i en klass för sig och som kan bli en attraktion även i tvåan. Personligen lirade jag redan innan seriestart på Nordic Bet ett par "Carl von Linné" på att Oskarshamnsgänget skulle stå som seriesegrare i oktober. Nu är det bara att casha in stålarna om två omgångar. Tack Ola och tack Peiman m fl.  

Även stadens röda bröder tog en trepoängare igår. Sålunda en riktigt, riktigt jävla go fotbollshelg med andra ord / BloggarBill

1 kommentar:

Anonym sa...

Andra målet kom på övertid, 94 minuten. Svårt med tiden när man är så nervös.