lördag 24 september 2011

Så äntligen var det klart.

En poäng var målet inför dagens derby mot Färjestaden på Tallhöjden. Inledningen gick i Bergas favör vilket gladde den största (!) delen av publiken. Snabba spelvändningar gav chanser och ett visst spelövertag gav råg i ryggen. Knappt tio minuter hade gått när Tjappe passade sig själv i en löpduell som avslutades med ett iskallt placerat skott, 1-0. Färjestaden fick ett litet spelövertag efter målet utan att för den delen skapa någon riktig målchans, Bergas mittförsvar var för bra idag. De möjligheter som skapades kom på kanterna där båda våra ytterbackar hade problem inledningsvis. Farligheterna stod Berga för genom Släggan, Martin och Tjappe. Ledning i pausvilan och någon oro kändes aldrig inför andra.

Redan i inledningen av andra såg man ett taggat och taktiskt IFK Berga som sakta men säkert tog över matchen. En bra defensiv gav utrymme på mitten vilket i sin tur skapade ytor i anfallet. Löpvillighet från Tjappe och Lelle gav aldrig Färjestaden någon chans till speluppbyggnad. En högre press gav också möjligheter till misstag i hemmaförsvaret. Just en sådan press skapade förutsättning till 2-0 målet. Försvaret fick inte bort bollen trots fyra fem försök, Lelle placerade bollen i bortre krysset efter ett lobbskott. Matchen var avgjord! Färjestaden hade en möjlighet till reducering men närmast var nog Berga att göra tre noll.

Taktik och lagmoral gav oss tre viktiga poäng och nytt kontrakt. Många skall ha beröm efter dagens match men fyra lyste lite över mängden.

• Tjappe var lysande matchen igenom.

• Mittbackarna Ola och Släggan nästan hundraprocentiga.

• Ricke spelade med stor säkerhet och skapade självförtroende åt hela laget.

IFK Berga var det bättre laget både på plan och på läktaren. Till och med Färjestadens sportchef tog på sig mössa och halsduk. En syrlig kommentar fick jag när jag av Färjestadsbor blev anmodad att gå bort till vår "klack" och be dem sluta och skrika. Jag som trodde att det var det som hejarklackar var till för, ibland är det dock skönt att vara "hulligan" på Tallhöjden.

Som Bill skrev, det blev en skön bilresa över bron med den nedgående solen i blicken samt segerns sötma innanför västen.