söndag 4 september 2011

Vi tog inte chansen



Förutsättningarna var innan match givna att med en seger kunde vi vara på säker mark med god marginal. Dock fanns det vissa farhågor om att matchen mot Ljungby skulle sitta kvar i benen och saken blev ju inte bättre av att "Ricke" gick sönder på uppvärmningen.



Nu märktes detta genom att man blev osäker i sitt defensiva spel samtidigt som helt klart Ljungbymatchen gjorde sig gällande. Trots att Marcus hade ett gyllende tillfälle att sätta 1-0 i inledningen via ett friläge så var det Rydaholm för hela slanten. Genom snabba passningar och löpningar skapade man stora hål i IFK Bergas försvar. När sedan inte Berga lyckades suga fast bollen i uppspelsfasen så blev det stundtals hård press från Rydaholm. 0-2 i underläge efter mål som inte såg allt för otagbara ut men ett rättvist resultat efter årets sämsta halvlek. Utan glöd och moral får man inga poäng.




Knappt hade avsparken i andra slagits innan gästerna utökade till 0-3 och det såg ut att bli en tung Bergadag. Laget samlade dock ihop sig och visade lite djävla anamma vilket gav resultat. Thuresson dunkade in 1-3 snyggt i krysset, efter en solklar hands kunde sedan Patrik stänka in straffen och reducera till 2-3. Det gav hopp samtidigt som tändvätskan kom tillbaka. Gomez hade vid en hörna en nick i ribban, och Thuresson ett skott som smet strax utanför. Som alltid när ett lag är på gång och trycker på blottar man sig bakåt, lite av ett individuellt misstag gav Rydaholm chansen och man tog den. Nu hjälpte det inte att Thuresson reducerade en gång till matchen var förlorad.




Två mål efter sitt inhopp gör att Thuresson reste sig över mängden annars var det blekt. Dock visade man i andra att man är ett bättre lag än Rydaholm. Sett till sista trettio minuterna som vi tar med oss till nästa match så bevisade vi att vi hör hemma i div.3. Nu är det Statous Que i tabellen eftersom alla resultaten gick vår väg. Nu väntar Växjö BK och känner jag killarna rätt så var detta tändvätska som kommer explodera i Växjö. Förluster är inte enbart negativt utan man lär sig av dom och tar med sig det till nästa match. Fyra matcher kvar och fyra poäng räcker så varför inte ta tre av dom redan på lördag.





Jag är övertygad om att när vi summerar året så är vi ett mittenlag med potencial att nästa år vara med där uppe och kriga. Så nu laddar vi batterierna såväl på som runt planen.





Inga kommentarer: