fredag 2 september 2011

EM-kval och Rydaholm


Fredag. Gutt. Mycke gutt, som gamle Bergaliraren Martin "Halvåtta" Nilsson skulle ha sagt. Idag vankas det storfotboll på TV. Di svenske spelar EM-kval mot Ungern på Puskas Ferenc stadion. En riktigt viktig kvalrysare som, om tre poäng bärgas och andra kvalresultat faller på plats, skulle öppna dörren på glänt till kommande EM. Jag laddar med tacos och en kall bira. Rasmus Elm kommer in i matchminut 78, kastar ett långt inkast som Granqvist stöter in i mål. Vinst 1 - 0. Kom ihåg var du hörde det först.
 
Missade blårändernas semifinal mot Ljungby i Smålandscupen nu i veckan, pisk med 1 - 0, men signaler å resultat pekade på att vi är med och nosar även när vi möter division-två-motstånd. Det känns bra.
 

Blåränderna har visat att truppen
 har bredd å håller för omdispositioner...  

Känslan inför morgondagens match mot Rydaholm hemma på Bergaviks IP kl 15.00 är bra. Ett Rydaholm som i den senaste matchen luggade serisegrarna Oskarshamns AIK på poäng och värvat offensiva krafter från Öster. Hösten har dock - hittills - varit en bra tid för bergaboysen, två bortamatcher och två segrar på slutet har gjort att vi håller nästippen ovanför det negativa kvalstrecket. Även om vi haft folk borta p g a skador och annat har truppens bredd visat sig bli betydelsefull. Tränare Gson har fått skifta en del i viktiga lagdelar och postitioner, men konkurrensen har visat att truppen står pall och presterar. Laget har dessutom visat fokus och karaktär. Jag ser fram emot avslutningen med tillförsikt. Nu tar vi oss an Rydaholmarna med samma grundinställning, blåränder !
 
Kalmars röda bröder har rekryteringsbekymmer. Inför 2012 gäller det att hitta rätt i värvningsdjungeln och då krävs det nog att hosta upp lite småländska pengar ur madrassen och krydda men en å annan euro. Det håller inte att trolla med kvaliten ett år till.  
 
Hör å häpna, Bull är på Ullared idag fredag. Hujedamig, hur tänker han. Sannolikt som vanligt dvs inte alltför mycke...Skulle inte förvåna om han dyker upp med Boris i rutan lite senare i höst. Vågar nästan sätta en guldtia på att han har kameran med sig och förevigar Morgan när han packar upp piasavakvastar. Bull är definitivt en sån person som kommer att gnälla på alla köer under dagen, gnälla på gnisslande kundvagnar, kall potatisgratäng och på att raklöddret är slut. Tro mig. Håll dig borta, Boris.
 
 
Nu kör vi / BloggarBill
 

Inga kommentarer: