fredag 16 september 2011

Solen har sin gång, vi har vår segersång!





Många säger att morgondagens match är den viktigaste i IFK Bergas historia och att solnedgången vilar över Bergavik. Visst är matchen viktig men hur det än går så har vi i skrivande stund nio poäng att tampas om var av fyra räcker till fortsatt spel i division tre, Jag är övertygad om att vi kommer ta dessa åtråvärda poäng med den enkla motiveringen att vi är ett tillräckligt bra kollektiv.



Det är nu vi skall skilja agnarna från vetet och lägga de negativa tongångarna långt ner i arkivet samtidigt som vi plockar fram det vi är bäst på. Spela fotboll. Hittar vi tillbaka till grunden och inte låter pessimistiska tankar påverka oss utan att vi istället vågar så kommer det bli en skön eftermiddag på Bergavik. När vi spelar för varandra och ger optimalt i var närkamp är det få lag som slår oss på denna nivån.



Jag ser redan soluppgången i horisonten.


Lycka till grabbar i morgon, vi suportrar är alltid med er.




Hur var det då det här med regler och diciplinnämder. I matchen mot Växjö BK var hemmalagets tränare avstängd från all medverkan i matchen. Alla Bergafans och även några Växjö suportrar var mäkta förvånad över att personen ifråga under matchen stod helt ogenerat bakom hemmalagets bås samtalande med reservmålvakten med tydliga gester om hur spelet skulle bedrivas. Att sedan reservmålvaketen gick ner till spelarbåset gav en fadd eftersmak. Läser man regelboken så framgår det klart och tydligt vad som gäller, enda förbehållet är väl att Växjötränaren inte har läst dom. Vad skall man då ha avstängningar till om man kan kringgå regler på ett så banalt och enkelt sätt. Reagerar inte diciplinnämden och beivrar detta så ta då bort regeln och låt alla tolka den som man själv vill.



Ändamålen helgar medlen, fair play pyttsan.




I morgon går solen upp som vanligt men extra mycket på vårt kära Bergavik.






Inga kommentarer: