tisdag 17 april 2012

En riktigt go känsla

 
Kramkalas nere på Bergavik basunerade Barometern ut på måndagens förstasida. Att tanka hem en trepoängare i premiären gör gott för supportersjälen och är nyttigt för truppens välbefinnande. Hela veckan blir liksom lite mer njutbar å myckeguttfaktorn bidrar till att lustfyllda blåvita vibrationer breder ut sig i kroppen.
 
Jävlar i min förbandslåda om alla spelare insåg värdet av hur veckans humör präglas av om man har vunnit eller förlorat. En vinnarvecka är mental mumma medan en förlorarvecka är sur som citron. Försök få in detta budskap i skallen blåränder. Med den insikten så går det att plocka ut de extra arbetsprocenten som betyder massor av poäng och som skapar en härlig känsla i truppen. Lagkapten Tobias Jacobsson skrev i Bergabladet att hans ambition med 2012 var att skapa en vinnarmentalitet i Berga. Klokt budskap.
Börja gärna den resan med att skapa insikt om vilken känsla du har när den blåvita segersången ekar efter 90 minuter match. Enkel matematik egentligen.
 
Satte faktiskt en klockren trippel på Nordic Bet i helgen. Hemmaseger på Berga, Nybro och Oskarshamns AIK gav hyggliga oddset 12.06 å lite klirr i kassan. Kul att kunna satsa några kronor på våra lokala lag ända ner i division IV. Ser fram emot när fler serier drar igång till helgen. Hör av er om ni vill ha lite tokheta tips...
 
Stadens röda bröder bidrog till handklappning igår ute på Guldfågeln Arena. Ett rappare, frejdigare och tightare KFF visade upp årets bästa spel mot Häcken. När jag intervjuade Lantzen här på BergaBloggen tidigare i år fick han frågan vilken FF-spelare han helst skulle se i den blåvita Bergadressen. Lantzens budskap till ordförande Mårtensson var tydlig. Köp in Abiola Dauda, han kommer att göra minst 30 mål i trean. Efter gårdagens hattrick är det bara att instämma i Jockes tips. Dauda var stekhet. Het var också 16-årige Melker Hallberg. Kul med ungtuppar från regionen som visar respektlöshet i sitt första framträdande från start. Att dessutom lindsdalare Israelsson var bland planens bästa aktörer ger hopp till talangerna i regionen.
 
Uppspelsövning och avslut...
PGponken hade köpt hängbiljett...
Var nere på Bergaviks IP och kollade in kvällens träning med blåränderna. Ganska usel faktiskt. Tempofattigt och extremt lite drag under galoscherna. Såg ut som om halva truppen stod å frös emellanåt. Det var bara under den sista avslutningsövningen som det tände till lite. Oroväckade dessutom att det är så många skador och skavanker i truppen, så att rehabgänget nästan är lika många som den tränande fotbollstruppen. Härligt dock att se Juan Gomez tillbaka och dessutom är jag helt förundrad över Simon "Släggan" Gustafsson remarkabla rehabilitering. Fläkte sig som i fornstora dar och ögonen brinner. Taggad till tusen helt enkelt. Halleluja, ett mirakel.
 
Som sagt. Nu har vi även taggat upp matchtempot på bloggen. Redan på tosdag kväll vässar BloggarBull tangenterna. Klicka in dig då / BloggarBill
 

Inga kommentarer: