onsdag 11 april 2012

Kulan i luften

 
Just det. Nu kör vi blåränder. På lördag drar division III nordöstra igång, BK Kenty från Linköping står för motståndet nere på Bergaviks IP kl 14.00. Boka in tid å plats. Kenty kommer närmast från division II och enligt Nordic Bet så ger de 7.50 tillbaka på serieseger 2012, medans våra blåvita hjältar ger 15 gånger pengarna om det blir guldfest nere vid Kalmarsund.

 Frågan är:
- Hur står sig egentligen blåränderna i årets nordliga division III-serie?

Ser man till motståndet har jag inte en ärlig susning. Förutom grannklubbarna Nybro och Färjestaden är det idel nya bekantskaper och med tanke på geografiskt avstånd är det inga lag man tar cykeln till för att kolla upp. Näh, om man ska tippa får man nog utgå ifrån dagens Bergatrupp och reflektera kring hur den ser ut jämfört med fjolårets spelartrupp. Min bedömning är att truppen är mognare och bredare i år, spännande nyförvärv rakt igenom och två riktiga spetsförvärv i Joachim Lantz och Johan "JC" Carlsson. Tyvärr fick JC benet avsparkat bara för någon vecka sedan och frågan är hur tränare Gson ska fylla den luckan?
 
...och tillsammans med Lantzen
har han bildat ett starkt mittlås
Emil har verkligen imponerat
under försäsongen...
Försvarsmässigt har det sett stabilt ut under våren, även om vi släppte in två senast. Lantzen ger laget en ny dimension och sett över hela försäsongen har nyförvärv Emil Håkansson imponerat stort. För mittfältet gäller att vi stänger av ytorna, tar fighten i alla lägen och samtidigt klarar av att ställa om offensivt med ett snabbt passningsspel där våra bägge flanker får mycket boll. Med en bra start och lite bättre utdelning framför motståndarmålet - än i vårens träningsmatcher - kan bergaboysen förhoppningsvis blanda sig i toppfem 2012. Om jag ska tippa med hjärtat och svara upp på BloggarBulls topptre från i söndags så blir mitt stalltips:
  1. Smedby AIS
  2. Söderköping
  3. IFK Berga
Var nere och kollade in träningen igår och även om truppen är bred i år, så känns det lite oroväckande att det är så många som är skadade, sjuka och bortresta. Nu gäller det att sluta de blåvita leden och ladda mentalt för att få en flygande start på årets serie. Klockan 14.00 på lördag får vi ett första kvitto på var laget står. Mod blåränder, mod!

Nu blir det fotbollsgodis flera dar i veckan...
Riktigt gott att serierna drar igång nu. Barometern och Östran bjuder på fotbollsgodis när deras lokala fotbollsbilagor landar i brevlådan tomorrow. Om jag även ska ge mig på ett tips på de lokala lagen i närmast högre respektive lägre serie så är budskapet:
- I division II gör Lindsdal en riktigt bra säsong och kniper tredjeplatsen.
- I division IV Elit springer blåtopparna i Kalmar AIK hem serien med mycket luft tillgodo.

 
Nu varvar även Bill & Bull upp. Från och med nu kommer du att hitta bloggtexter tre dagar i veckan, söndag - tisdag - torsdag kör vi vårt fotbollsrace. Hoppas du har hittat hit och har lagt upp bloggen som en favorit. Ge oss gärna dina synpunkter och kommentarer. Dialog ger energi. Energi ger en bättre blogg...
 
Om tränare Gson har huvudbry eller inte inför premiäromgången vet jag inte. Men rejäl skallevärk har säkert hans tränarkollegor Mikael Stahre i Göteborg och Rickard Norling i Malmö FF. Tycker även Nanne Bergstrand borde fått sig en tankeställare över hur hans manskap agerade i hemmapremiären mot Gnaget. Sämre positionsspel på egen planhalva har jag svårt att påminna mig om när det skedde och de offensiva kvaliteerna stod vänsterbacken för. 
 
Hur eller hur. Förbannat trevligt att det är premiär på lördag / BloggarBill  
 

1 kommentar:

Mr Q sa...

Skönt o höra att ni trappar upp med fler blogginlägg, mycket trevlig läsning!