söndag 1 april 2012

Gott och blandat!

Vissa går på fest andra kilar ner till affären för inskaffande av smågodis för att sedan mysa i TV-soffan. Detta är en ganska normal bild av en lördag i Sverige.

Själv tillhörde jag inte någon kategori igår, mitt lördagsgodis blev utdraget med den goda smaken av fotboll. Efter åtta timmars njutning kunde jag nöjt sätta mig framför dumburken och flippra mellan alla ointressanta kanaler.

Låt oss dock backa lite och ta det från början, en början med ett blåsigt och smått snöande Bergavik. Match mot Alstermo, på pappret en spännande match. Nu blev det inte så utan kollektivet IFK Berga ”krossade” motståndet såväl i medvind som mot. Ett stabilt spel från försvar till anfall gav inte Alstermo en chans. Att inte siffrorna slutade med det dubbla är ett under men 4-0 är ett resultat som vi är nöjda med. Trots skador och andra förhinder visar IFK Berga kvalitet som kommer räcka långt i år. Vill och går inte lyfta fram någon enskild spelare eftersom idag var det en lagmaskin som presenterade sig. Dock gladde det många blåa hjärtan att se JC vid sidan om planen, krut i den grabben.


Vid slutsignalen drog trots den tilltagande snön jag och tränare G:son mot Oskarshamn. Spionresa för att se våra premiärmotståndare BK Kenty mot OAIK. Det var flera gånger som vi undrade om det verkligen skulle bli match. Kung Bores vita skrud blev allt tätare men när vi kom fram så lättade allt och i skydd av läktaren började vår analys. Ingen höjdarmatch från nått av lagen där OAIK till slut vann rättvist med 3-0. Vissa svar på våra frågor fick vi väl, Kenty har en speluppläggare med meriter från ÅFF som vi måste ha ett getöga på. Dock är det så att i grund och botten är det egen inställning och agerande som avgör om vi tar hem tre poäng den 14 april.

Nu var det snabba ryck, Kalmar FF fanns ju att skåda på Canal+. Dock var G:son lite orolig över förutsättningarna till middag hemma. ”Korvmojen” fick ett celebert besök trots att jag för min del hade fullt förtroende för markservicen hemma.

Väl hemma fick man njuta av Mendez mål och tre viktiga poäng för våra röda bröder i Sundsvall. Trots sonens fanatiska jubel när City tappade poäng och Uniteds väg mot guld ligger öppen så var en perfekt fotbollslördag slut.



Till sist lite skvaller. Det sägs att Tobias blev stoppad att spela med bar överkropp eftersom man trodde domaren skulle ta honom för en pojklagspelare.

Enligt säkra rykten är Robin ”Nisse” Karlsson kroniskt hungrig, Tre middagar per dag i snitt, snacka om att äta föräldrarna ur huset.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Förra analysen påbörjade du ett poängsystem och valde att lyfta fram fem(!)spelare, nu kan du inte hitta någon som stack ut från mängden? Hur ska du ha det?

Anonym sa...

Vän av ordningen har talat! Sanningen var att poängsystemet var en test och skall om möjligt börja vid seriematcherna, precis som jag skrev. Återkommer om hur och om vi skall gå vidare med det. Roligt att ni är vakna.
BloggarBull

Anonym sa...

Det finns vissa som bara är ute efter att leta fel.
Här är en som tar bloggen för vad den är, skön läsning för oss som håller på IFK Berga.
Tack Bill och Bull, go on!