söndag 29 april 2012

Serietabellen

 
Riktigt gott att läsa tabellen idag. Kolla in här ovan. IFK Berga i topp. IFK Berga tre spelade matcher. IFK Berga nio poäng. Så gott allt väl. Men faktum är att glädjen efter gårdagens vinstmatch mot Torstorp från Finspång kändes som en avslagen pilsner. Självklart ska vi njuta av att parkera i toppen på tabellen, men samtidigt måste vi ha större krav på varandra än vad matchprestationen visade. Lojt, tekniska fel, stressigt och otaktiskt när vi t o m fick spela med två man mer i 20 minuter. Måste säga att jag blir lite orolig när vi i två hemmamatcher på raken inte har förmåga att bibehålla spelet i andra halvlek. Å till på köpet, "mot Skogen".Vad är det som händer?
 
Ska bli spännande att höra tränare
Gsons analys efter matchen...

Lite godsaker dock. 1 - 0 i första halvlek för bergabröderna efter att Marcus "Fjädern" Rydasp blivid neddragen i straffområdet och broder Patrik rullat in den efterföljande straffen. Dessutom knoppade Ola Grändås snyggt in en hörna med efterföljande målgest a la "Human bicycle" i den 45 minuten.
 
 
 
 
Roligare än så blev det dock inte då andra halvlek blev en orgie i felbeslut, otajmade passningar, dåliga mottagningar, otajmade löpningar och ett vilt kämpande Torstorp med två man mindre efter röda kort sista 20. Patrik missade straff nummer två från elva meter efter att Albin blivit neddragen och Finspångarna reducerande innan Filip Quist rakade in slutresultatet till 3 - 1 i slutminuterna. En viss tröst är att Torstorp samtidigt skapade oerhört lite. Ridå. Matchreferat hittar du på IFK Bergas hemsida.
 
Bäst under nittio minuter Tobias Jacobsson och Emil Håkansson. Plus i kanten även för Robin Karlsson som fick hoppa in och spela mittre mitt. Totalt sett en riktigt medioker insats av blåränderna men det syns inte i tabellen. Ännu. Sanningen är dock obarmhärtig. En lika tam insats i nästa match mot Smedby AIS borta å vi får boka in baklängesmålen med kulram.
 
 
 
Nåja. När man kastar ett öga på tabellen så blir man ändå hyggligt nöjd. Högre upp går ju inte att komma. Ordförande Mårtensson var rejält missnöjd under matchen, men sken som en sol när domaren blåste för full tid.
 
 
 
 
 
Fem saker att hålla koll på i veckan som kommer:
Segersången ekar...en riktigt go känsla.
  • Valborgsmässoafton nere på Bergavik brukar bli en riktig folkfest.
  • Glöm inte att lämna in deklarationen senast den 2 maj.
  • Barometerns fotbollscoach drar igång i veckan.
  • Kalmar FF lirar hemma mot GAIS på fredag kväll kl 19.00
  • Match för blåränderna borta mot Smedby AIS på lördag
 
 
 
Avslutningsvis. Visst känns det ganska bra / BloggarBill
 
 

Inga kommentarer: