söndag 22 april 2012

På resande fot!

I dag började så uppvärmningen av alla bortamatcher. 32 mil ToR känns rätt behagligt med vetskapen om att resor upp till 52 mil väntar.
Gullringen skymtade i den uppluckrande dimman, samhället som en längre tid stoltserat med ett bra fotbollslag. För mig innan i år dock totalt okänt. Sakta såg man silhuettens på Silverstrands buss när vi nalkades "Gullemon". Efter lång debatt och analys med Mamma "Släggan" så var det dags att se våra blåa pojkar spela hem en trepoängare.


En viss nervös ordförande uppmanade oss att vi skulle gå över till andra sidan, det kan bli lite hård atmosfär på huvudläktaren. Herr Mårtenssons vanliga motionsrunda blev därmed omöjlig men fann sig snart och gjorde cirka 280 sitt upp istället. Fakta runt matchen får ni på IFK Bergas hemsida men en del sköna stunder på denna ypperliga arena vill jag delge er.

Sällan har man skådat sådan glädje som när slutsignalen gick, visste man inte bättre så kunde man tro att seriesegern var klar. Tyder på att man i IFK Berga känner stundens allvar av den målsättning man har satt upp. Nerverna var många gånger utanför tröjorna vilket också gav uttryck i ett för bloggen olämpligt språk. En liten pojke snett bakom mig drog sin pappa i armen och frågade: Pappa, får man verkligen säga så? Varvid pappan svarar: Nä men ibland säger man saker som man inte menar! 
Visst kan det komma saker ur strupen i stridens hetta vilket bara visar att man är tänd på uppgiften men när kraften av detta tar bort fokusen på det man skall göra, ja då falerar spelet. IFK Berga föll i denna fälla bara en kort stund medan Gullringen fortsatte hela andra halvlek och vi vet ju vilka som vann.

Några som inte tappade fokus var domar trion som var konsekventa matchen igenom trots höga protester från båda läger. Att på en tiondels sekund fatta ett beslut inför 22 protesterande spelare samt bänknötare är ingen lätt uppgift. Domaren hade full koll samt spelförståelse och skakade av sig alla försök till påverkan. Gick förbi huvudläktaren och insåg då vikten av att vi hade flyttat över till andra sidan. Så många domare det fanns där, så rörande överens dom var. Frågan är bara vilken match var dom på?

Mats Gunnarsson måste ha läggning för att bli siare. Straff till Gullringen i 90 minuten, inga protester från Mats som bara tre fyra gånger skrek: Var med på returer, Patrik returen!! Berg tar straffen!! Vad händer, jo precis som han förutspådde! Snart behöver vi inte spela matchen utan bara titta i Mats spåkula!

Till sist lite avundsjuka. Vilken arena man har i Gullemon. Planen kanon, läktare, speakerbås, kiosker ja "you name it! Detta är något som vi skulle ha på Bergavik, något att satsa och kämpa för inför div.2 eller?

Nu återstod 16 mil hem med en två timmars analys av matchen.

På tisdag kommer Bill med lite annat godis, tills dess ha det!









1 kommentar:

BloggarBill sa...

Fy faaaan va gott...

Kunde tyvärr inte följa blårändernas match idag, så Bulls minireportage från Gullemon känns som ett lyckoplåster...