söndag 12 augusti 2012

Bermudatriangeln och Bergaboys


Oj. Oj. Oj. Omgång 14 av division tre nordöstra spetsade onekligen till toppstriden ytterligare. Östria Lambhov dunkade dit serieledande Smedby AIS hemma och IFK Berga vann bortamötet mot Lindö med 1 - 0, efter mål av Juan Gomez. Slog en signal till ordförande Mårtensson i paus och han var - hör å häpna - nöjd med första halvlekens spel. Innan telefonlinjen bröts hörde jag lite osammanhängande fraser som "bra inställning, bra kombinationsspel och bra snack". Nu blev väl anda halvlek lite krampaktigare men blåränderna redde ut stormen även denna gång och åkte hem med nyttiga tre poäng i bagaget.  Serien är ruggigt jämn i toppen och samtliga tre topplag (Smedby-Lambbohov-Berga) parkerar för tillfället på 31 poäng.

                                                                 --------------------------------

Bermudatriangeln är en triangelformad region i västra delen av Atlanten. Här sägs det hända oförklarliga saker när skepp förliser, går på grund eller helt enkelt försvinner. Vad har det med division tre nordöstra att göra kan man fråga. Nja, inte så mycket kanske, men jag ser en höst framför mig där de tre topplagen bildar en egen triangel där man har en utmanande men svårnavigerad resa framför sig, innan man når målet den 6 oktober. Det finns massor av blindskär på seglatsen och det finns massor av frågor som inte kan besvaras och som känns riktigt ovissa:
- Vilket lag har den bästa besättningen?
- Vilket lag visar bäst attityd på träning och i match?
- Hur disponerar befälen sina trupper? 
- Hur hanterar man anpänningen?
- Kan de gula korten skapa oreda bland besättningen?
- Kan det dyka upp helt nya frågor som man måste besvara och hur tacklar man i så fall dessa?


Kommande 49 dagar avgör... visa attityd, visa glädje, blåränder !!!

                                                                 ------------------------------

B-laget trummar på i sin serie och i fredags så vann man med 3 - 1 hemma mot Hossmo och håller i seriens taktpinne. En ganska tempofattig och medioker tillställning, men segern var aldrig hotat utan kändes kassaskåpssäker. Hossmos spelande tränare Kjell Carlsson och "gamle goe" bergabekantingen Björn Johansson hade inga dyrkar att få upp bergaboysens segerlås. Målskyttar; Conde, Kim L och Felix G. Roligt att se Kim Jenssen i matchsituation igen och Åkerlind fortsätter stapla fina insatser i bergadressen. Piggt inhopp av unge Adam Wernersson från utvecklingslaget som visade på både fin teknik och framfusighet.

                                                                 -------------------------------

På fredag kväll kl 18.30 stundar derby på Bergaviks IP. Nybro kommer på besök och kommer att göra allt som står i deras makt för att jävlas med blåränderna. En fight som på förhand känns mycket oviss, där Nybro har revansch att utkräva från vårens drabbning som Berga vann med 2 - 0. Nybro har under sommaruppehållet fyllt på truppen men rutin och spetskompetens och parkerar för närvarande på en fjärdeplats i serien.

Buss till Bergaviks IP på fredag?
Vet i faaan om inte ledarstaben ska beställa buss till derbyt. Truppen har uppträtt ruskigt stabilt på bortagräs i år och det är åtskilliga mil som har avverkats till Östergötland. Det verkar vara en finfin uppladdning för killarna med buss, så varför inte. Samling hemma hos tränare Gson på fredagseftermiddagen å sen så tar vi bussen runt Rockneby innan vi parkerar på Bergaviks IP...

                                                         


                                                         --------------------------------

Nu OS-final i handboll. Stort.  BloggarBill

Inga kommentarer: