tisdag 14 augusti 2012


Inte på samma nivå!

Tänk så olika förutsättningarna är i idrottens värld. Vissa föreningar brottas med ekonomin medan andra har det väl förspänt. Trots detta är det inte alltid den sistnämnda som når dom största framgångarna.

Roliga gamla minnen?
Efter att ha varit på City Gross Arena i Norrköping så smög sig en viss uns av avund in i mina tankar. En arena som väl kunde mäta sig med div.1 och vissa i Superettan. Egen inomhushall, restaurant, välbyggd läktare och moderna omklädningsrum skapade en atmosfär av proffsighet.

Fotbollsmässigt var IFK Berga klassen bättre men på faciliteter står vi oss verkligen slätt. 
På kort sikt så kommer vi kunna nå högre höjder än Lindö FF men om vi skall vara med och konkurera på lång sikt så måste Bergaviks IP utvecklas ordentligt.
En upprustning i nivå på 10-15 miljoner kommer att krävas för att säkerställa föreningens framtida växande verksamhet. Konstgräsplan, omklädningsrum och ett gym bör vara ett första steg.

Jakten på sponsorer kommer bli en livsavgörande uppgift, kanske dags för en Sportchef 2013.

Matchen i lördags? Man kan nog tala om Dr. Jekel och Mr. Hyde. Första halvlek riktigt bra där killarna förvånade den stora tillresta Bergaklacken (Ordförande och jag ) genom att vinna andrabollar samt ett näst intill hundra procentigt passningsspel. Andra halvlek blev en lång nervös pina innan domaren till slut hittade pipan och blåste för full tid. Än en gång visade killarna att vi inte står och faller med avstängningar och skador, det är alltid någon annan som kliver fram i den här truppen.

Det var en otrolig skön känsla att åka hem med tre poäng i lördags. Det var så viktigt att vända föregående match till en seger och haka på i toppen. Detta visade sig även på träningen igår. För en utomstående såg det mycket taggat ut och kvaliteten på momenten var mycket bra. Kul att se Tobbe i träningstagen igen, enligt egen utsago har han ju seriens bästa vänsterfot. Ännu inte sett bevis på det!
Frys!!! Bill tar kort!

På fredag är det match mot Nybro, tyvärr är jag på andra sidan riket så det blir Bill som tar ansvaret över den. Ryktet säger att man kommer införa tre timeouter per halvlek så att han kan få alla stå stilla i position för fotografering. Tror inte att det kamerans fel utan snarare hans egna stela rörelseschema.

Lycka till på fredag killar, spela hemma som ni gör borta så vinner ni!

Inga kommentarer: