torsdag 16 augusti 2012

DerbyDax

Nybro kommer på besök...

Imorgon smäller det. Derbyfight för blåränderna från Kalmarsund mot grabbarna från Linneasjön i Nybro. Tror på ett tufft å tight derby. Vårens kamp vann blåränderna med 2 - 0 på en potatisåker som nu får en helrenovering med gräsfrön till 2013. Tack för det Nybro kommun, det var på tiden. Imorgon bjuder IFK Berga in till en härlig fotbollsmatta nere på Bergaviks IP. Tack för den Kalle Rosén.
 
Tror på hyggligt med folk i derbyt. Minst 400 ger lite extra klirr i inträdeskassan och imorgon är det jag som tar hem "halva-potten-lotten. Spelmässigt ovisst, även om vi vet att blåränderna har finfina kvaliteer att plocka fram när man vårdar boll utmed backen och "kombinerar" sig fram i anfallsspelet. Detta kräver dock rejäl rörelse på samtliga fötter och viljan att delta i de offensiva attackerna. Så ta med er inställningen från första halvlek senast, då rapporterna skvallrade om riktigt bra fotboll. Vi är många som ser fram emot lite fotbollsgodis imorgon.  
 
                                                               ------------------------------------- 

Ann-Christine är en av två mycket
uppskattade matmadamer...

Torsdagar är fikakvällar efter träning. Ann-Christine Rudelius eller Eva Nickolausson finns alltid på plats och fixar fotbollskorv eller matnyttiga mackor till truppen. Matchdagar hittar vi dessutom våra "matmadamer" i inträdeskuren där biljetter och lotter säljs. Ett ideellt arbete som är guld värt för föreningen och guld värt för hungriga fotbollsspelare. Fick några ord med "korvgumman" Eva inför fika och derbyuppladdningen.
 
 
 
Vem i truppen är först i matkön efter träning?
- Det är alltid Ola "Såsen" Grändås som dyker upp först. Han är riktigt snabb ut ur duschen... och hungrig dessutom... 

Vem vräker i sig mest käk?
- Utan tvekan Tommy Berg.

Eva fixar kokta slangar
 till hungriga blåränder...
Vem har bäst bordsskick?
- Svår fråga, men jag får nog säga Patrik Rydasp.

Vilka pålägg är favoriter?
Ha, ha, det mesta slinker ner, men när vi har äggmackor eller pannbiff så njuts det nog lite extra. Kokkorven är en annan favorit.

Vilka av killarna brukar sitter kvar längst å ljuga vid borden?
Det brukar bli Tommy, JC och Conde som sitter kvar och snackar.
 
 
Hoppas att kvällens fika satt som en smäck inför morgondagens derby. Som förste provsmakare (nästan alltid numera...) kan jag intyga att torsdagskvällen har veckans bästa å heligaste fika.   
 
 
                                    NU KÖR VI BLÅRÄNDER... / BloggarBill
 
 

Inga kommentarer: